Mojfaks.hr u Vijesti

Devet studenta zaraženo koronavirusom! Apelira se na mlade: 'Pridržavajte se mjera STALNO i u PRIVATNOM životu...'

Kod devet studenata na splitskom studiju medicine potvrđena je zaraza koronavirusom.

5. listopada 2020 11:58
Devet studenta zaraženo koronavirusom! Apelira se na mlade: 'Pridržavajte se mjera STALNO i u PRIVATNOM životu...'

Devet studenta zaraženo koronavirusom! Apelira se na mlade: 'Pridržavajte se mjera STALNO i u PRIVATNOM životu...' Foto: MojFaks

Iz Covid-centra Sveučilišta u Splitu izvijestili su o devet stranih državljana koji su pozitivni na koronavirus, a studiraju na splitskom studiju medicine na engleskom jeziku. Nastava je na svim godinama tog studija prebačena u cijelosti u online sferu.

...Crne brojke nakon početka predavanja: Nakon tjedan dana nastave UŽIVO više od 500 studenata pozitivno na koronavirus...


"Nijedan od \'pozitivnih\' studenta nije sudjelovao u kliničkim vježbama na nekoj od nastavnih baza", navodi se u priopćenju Covid-centra. Napominje se kako je nekolicina studenta koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim testirana te se očekuju rezultati, te da većina "pozitivnih" studenta ima tek blage simptome.

"Sva predviđena postupanja su u tijeku, svi bliski kontakti se obrađuju, nastavni proces neće biti ometen jer je sveučilište u Splitu bilo spremno za ovu situaciju i zato što je dobra suradnja koordinirana preko Medicinskog fakulteta sa svim dionicima koji Sveučilištu stoje na raspolaganju, od županijskih ustanova - Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, do KBC-a Split koji je njegova najveća nastavna baza", poručio je Covid-centar.  

...Koronavirus na Šumarskom fakultetu: Zatvorili obje zgrade Fakulteta zbog dezinfekcije, 4 zaposlenika u samoizolaciji, od petka ipak rade normalno...


Covid-centar je također izvijestio da se na Medicinskom fakultetu provode sve protuepidemijske mjere sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i u odličnoj u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije pod vodstvom Željke Karin.

"Trenutna zbivanja ukazuju na to koliko je važno da se svi ponašamo odgovorno, u skladu s epidemiološkim mjerama, ne samo dok smo na sveučilištu, nego i u vremenu kojega provodimo izvan njega. Nije dovoljno nositi maske, držati distancu i pridržavati se mjera dok smo na fakultetu, već se tako moramo ponašati stalno i u privatnom životu, u druženjima izvan nastave. Posebice su naši studenti oni koji mogu značajno pridonijeti ublažavanju i boljoj kontroli situacije, ili u suprotnom, biti oni koji će u najvećoj mjeri pridonijeti širenju virusa i dovesti do strožih mjera", poručuje se u priopćenju.

...Prva sveučilišta uvode naknadu za koronavirus! Trošak školarine postao VEĆI - studenti moraju plaćati dio troška za testiranje na \'koronu\'...


Na kraju priopćenja, pozvali su sve studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu na odgovorno ponašanje. Centar je na splitskom Sveučilištu utemeljen odlukom rektora Dragan Ljutića i počeo s radom početkom nove akademske godine.

A.Z.
Unsplash by Adam Nieścioruk

Još vijesti