Anja Z u Vijesti

Dobra vijest za studente iz ove 3 županije: 2 zagrebačka fakulteta ukinula plaćanje školarine za iduću godinu

Nakon razornih potresa 28. i 29. prosinca na području Petrinje, prouzrokvana šteta nastoji se umanjiti na sve moguće načine.

19. Siječnja 2021 15:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kao jedan od oblika pomoći studentima s pogođenih područja, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs priopćio je kako će studenti biti oslobođeni plaćanja troškova smještaja u studentskim i učeničkim domovima.


Prošli tjedan, prilikom posjeta Učiteljskom fakultetu u Petrinji, rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras najavio je i prilagođavanje upisnih kriterija za studente s pogođenih područja, kao i drugačij kriterij isplate stipendije zbog potrebe da se maksimalno pomogne u kritičnom trenutku. A sada su dobre vijesti za studente stigle i sa dva zagrebačka fakulteta.


...Ministar obrazovanja najavljuje: Studenti čije su kuće stradale u potresima imat će pravo na povoljniji smještaj u domovima...


...Velike vijesti za studente s potresom pogođenih područja: Niži kriteriji upisa sljedeće godine i novost u isplati stipendija...


Tako su Fakultet političkih znanosti i Katoličko-bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu donijeli odluku da će osloboditi studente s područja pogođenih potresom, odnosno s područja Sisačko-moslavačke županije i dijelova Karlovačke i Zagrebačke županije, od plaćanja troškova školarine u akademskoj godini 2020/2021.  


"U duhu solidarnosti i razumijevanja za probleme s kojima se suočavaju studentice i studenti iz Petrinje, Siska i drugih mjesta pogođenih razornim potresom, dekan Fakulteta političkih znanosti donio je Odluku o oslobađanju od plaćanja školarine studenata iz potresom zahvaćenih područja. Uvjete i način oslobađanja od plaćanja školarine možete pronaći na poveznici", poručili su sa Fakulteta političkih znanosti. Prijavu je moguće podnijeti do 20. veljače 2021.


Studenti za oslobađanje plaćanja školarine podnose molbu, a više informacija i za Katoličko-bogoslovni fakultet dostupne su ovdje kao i obrazac molbe.

Još vijesti