Mojfaks.hr u Vijesti

Grad Zagreb stipendira studente: Prijavi se za potporu vrijednu 55% prosječne zagrebačke plaće

Stipendija Grada Zagreba, koja je prepoznata kao stipendija za izvrsnost, prva je Stipendija koju je Grad Zagreb počeo dodjeljivati svojim najuspješnijim učenicima i studentima.

24. listopada 2019 12:41
Grad Zagreb stipendira studente: Prijavi se za potporu vrijednu 55% prosječne zagrebačke plaće

Grad Zagreb stipendira studente: Prijavi se za potporu vrijednu 55% prosječne zagrebačke plaće Foto: MojFaks

Učenicima i studentima dodjeljuje se od 1992./1993. školske, odnosno akademske godine, a od 2007./2008. akademske godine dodjeljuje se i studentima doktorskog studija. Uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu ove Stipendije propisani su Odlukom o Stipendiji Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 11/18).

Stipendija se dodjeljuje na temelju natječaja. Gradonačelnik Grada Zagreba odlučuje o raspisivanju i objavi natječaja do kraja rujna za učenike, a do kraja listopada za studente. Obavijest o objavi natječaja objavljuje se u dnevnom tisku, a natječaj na web stranici Grada Zagreba.

O dodjeli Stipendije odlučuje Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost, koje imenuje Gradska skupština Grada Zagreba, dok je pročelnik Ureda za demografiju član Povjerenstva po položaju.

Neto iznos Stipendije utvrđen se u visini 40% za učenike, 55% za studente te 65% za doktorande prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje siječanj - kolovoz godine u kojoj se natječaj za Stipendiju raspisuje.

Natječaj i sve dodatne informacije pronađite ovdje.

Osim stipendije za izvrsnost, Grad Zagreb dijeli i stipendiju za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Više o tome pročitajte ovdje.

L.B./foto: Artem Beliaikin/Unsplash

Još vijesti