Mojfaks.hr u Vijesti

I takvi biseri stižu s fakulteta: 'Izraz lica može vas poštedjeti seksualnog zlostavljanja'

Iako za fakultet Ramapo u New Jerseyu do prije nekoliko dana nitko nije čuo – ovaj glupi potez osigurao im je mjesto na naslovnicama mnogih portala.

4. studenog 2014 14:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Put do propasti ili slave (jer znamo da nema lošeg publiciteta) vodi preko idiotskih poteza kao što je ovaj. Na fakultetu su, naime, pokušali obrazovati djevojke na temu ‘kako izrazima lica izbjeći potencijalno seksualno zlostavljanje ili silovanje’. True story.

Prezentaciju naziva “Utočište – razumijevanje seksualnog zlostavljanja” održala je Cory Rosenkranz, fakultetska koordinatorica Službe za prevenciju zlouporabe droga i nasilja. Njen nastup dio je kolegija “AlcoholEdu” tijekom kojega se studenti pripremaju i obučavaju kako da razgovaraju s brucošima o temama alkohola i partijanja.

Jedan od studenata izjavio je da je predavanje bilo pomalo neobično jer je započelo s općenitim govorom o tome kako je moguće spriječiti seksualne napade prije točke nakon koje nema povratka. Najčudnije od svega bilo je kad je Cory djevojkama savjetovala da moraju pripaziti na svoj govor tijela. Također bi kod kuće, ispred zrcala, trebale uvježbati izraze lica koje ih neće dovesti u nevolju (jer svi znamo da nikada ne smiješ jesti bananu u javnosti ako si djevojka).

Također je savjetovala da ne pretjeruju s pićem čime se dalo naslutiti da za seksualno nasilje optužuje same djevojke - žrtve nasilnih muškaraca, izjavljuje Ramapo News.

Evo što po ovoj ludoj ženi uključuje potencijalno kritična i opasna ponašanja koja dovode djevojke u nevolje: provokativno odijevanje, provokativna interakcija, količina alkohola koju konzumiraju i način na koji se može protumačiti njihov govor tijela i izrazi lica.

Obzirom da je priča dospjela vam granica fakulteta i studentskog doma, fakultet se odlučio oglasiti objavom na Twitteru:



Time su definitivno riješili problem.

L.B./izvor: Jezebel
foto: Twitter@RamapoCollegeNJ

Još vijesti