Mojfaks.hr u Vijesti

Jer hoću normalan wc: peticija za uklanjanje čučavaca iz SC-a

Je li napokon odzvonilo ovom arhaičnom obliku sanitarija koji se i dan danas nalaze u zagrebačkom Studentskom centru?

10. prosinca 2015 17:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi smo to prošli: upišemo studij u Zagrebu, otkrivamo svijet oko sebe, dođemo u SC jer smo našli simpatičan studentski posao ili jer smo gladni, možda nas \'pritisne\' (sve su to normalne tjelesne potrebe) pa odemo do wc-a, a kad tamo – šok i nevjerica – rupa iz poda gleda vas, a vi gledate nju!

Skupina studenata odlučila je pokrenuti peticiju kojom traže osuvremeljivanje zahoda u zagrebačkom SC-u, a kako se dosad čini, imaju dobru potporu kolega.

"Mi kao budućnost Hrvatske malim koracima bi trebali unaprijediti naš studentski život", stoji u kratkom pojašnjenju motiva pokretanja peticije. "Zbog toga, podignimo glas protiv tzv. wc čučavaca u Studentskom centru jer 2015. je godina i u ovo vrijeme to je već povreda našeg studentskog dostojanstva. Svojim online potpisima okrenut ćemo novu stranicu u našem studentskom životu i onih koji će ga ubuduće započeti."



U komentarima se mogu pročitati brojne interesantne izjave poput:

"Zato što je nevjerojatno da Studentski centar zagrebačkog Sveučilišta (koje je bilo među 500 elitnih sveučilišta) ima tako zastarjeli sanitarni čvor. Sramota za hrvatske i strane studente, ali i za sve goste koji tamo dolaze!"

"Zato što je sve odvratno u tom wc-u. Kao da čučavac nije dovoljan sam po sebi, navodim i druge razloge. Voda se ne može normalno pustit, mora se dirat prljava špaga, uvijek vlažna zbog nepoznatih razloga. Kvakom se ne može zatvorit vrata (jer je nema). Potrebno hitno renoviranje!"

"Sve okolo je zapišano, još ak\' te ravnoteža baca i mlaz krivo skrene... Bolje nemre."

Zasad je peticiju potpisalo 566 studenata, a ako to želiš i ti napraviti – klikni ovdje.

L.B./izvor: peticija24
foto: vukajlija.com

Još vijesti