Mojfaks.hr u Vijesti

Kako ugodno živjeti s cimerom, a ne poubijati se?

U početku može sve izgledati bajno i veoma obećavajuće. Međutim, već nakon koja dva tjedna stvari se počinju otkrivati i sustav se raspadati. Soba malena, puno stvari na jednom i to malom mjestu pa uskoro prostor može postati premalen za sve...

3. listopada 2013 16:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako ipak pronaći zajednički jezik s cimerom i ne poubijati se dok traje akademska godina?

Odmah raspravite novčane stavke

Novac nije najbitniji, ali može se pretvoriti u veliki problem, posebice ako jedan od cimera kasni sa stanarinom, prije svega ako ste u privatnom stanu, a ne u studentskom domu. Zbog neplaćenih računa u konačnici biste oboje mogli imati velikih problema i sve se može pretvoriti u neugodno iskustvo.

Pronađite osobu s kojom možete živjeti

Ponekad ne možemo birati s kim ćemo biti u sobi ili stanu, odnosno moramo se pomiriti s izborom koji nas je dopao. Srećom, postoji mogućnost izbora cimera pa se tako dobro dogovoriti s nekim s kim smo od prije u solidnim odnosima da zajedno budemo cimeri.



Podijelite obaveze

Vi volite kuhati, a vaš cimer je odličan u dekoriranju prostora? Što god to bilo, stvari je dobro podijeliti i dopustiti jedan drugome slobodu u onome što volite raditi. U svemu je, dakako, potrebna mjera, ali sputavanje bilo koje vrste može rezultirati samo lošim iskustvima jednako kao i ako sve obaveze oko čišćenja i sličnih kućanskih poslova padnu samo na jednog cimera.

Ne držite stvari u sebi

Ukoliko vaš novi (ili stari!) cimer ima neku karakteristiku koja vas jako živcira i izbacuje iz takta, nemojte je stalno ignorirati jer ćete se s vremenom pretvarati u ekspres lonac. Najbolje je reći što nas smeta i pokušati riješiti stvar. Ako sve nakupljamo u sebi, nakon nekog vremena možemo eksplodirati te će doći do neminovne eskalacije sukoba, što se ne bi dogodilo da smo odreagirali na vrijeme.



Odredite jasna pravila

Nije loša ideja zajednički napisati pravila i čak ih negdje objesiti, primjerice na vrata, kako biste se u svakom trenutku na njih mogli podsjetiti. Neka od pravila mogu uključivati: ne ulazi bez kucanja, ne uzimaj moje stvari bez pitanja, ne dovodi goste poslije 22 sata i slično, ovisno o vašim afinitetima.

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

Živjeli! Upoznajte najpoznatije studentske alko alter egove
Pokaži grudi – evo ti besplatna pizza!
Od bordela do opijanja djece: Profesori koji su gadno zastranili

Još vijesti