Mojfaks.hr u Vijesti

Kome su nedostajali VELIKI EKRANI? Od četvrtka možeš u kino - a UVJETI su sljedeći!

Nakon pet mjeseci, ponovno ćete moći posjetiti neka od mnogobrojnih kina u Hrvatskoj.

11. kolovoza 2020 17:04
Kome su nedostajali VELIKI EKRANI? Od četvrtka možeš u kino - a UVJETI su sljedeći!

Kome su nedostajali VELIKI EKRANI? Od četvrtka možeš u kino - a UVJETI su sljedeći! Foto: MojFaks

Zbog pandemije koronavirusa, kina su zatvorena u trećem mjesecu. I dok su se u posljednjim mjesecima manja kina otvorila, multipleksi su ostali zatvoreni. No, dobre vijesti stižu za sve kinoljupce. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad multipleks kina u trgovačkim centrima, a iz Cinestara su odmah objavili da se njihova kina otvaraju u četvrtak 20. kolovoza.

\'Novi\' odlazak u kino


Kao i za druge djelatnosti i događaje koji se odvijaju u zatvorenom i u kinu će se morati poštivati epidemiološke mjere, koje su nadopunjene i najnovijim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za kinoprikazivačku djelatnost.

Tako će između ostalog kapacitet dvorana biti limitiran, a on line sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja.

...Studenti vrijeme je da zagrijete stolice... U CineStaru!...


Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno. Također među ostalim, CineStar vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova, kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima  gdje je preporuka fizičke distance 1.5 metar, priopćili su iz Cinestara.

...Hrvatski film kakav još niste gledali: Studenti i tinejdžeri snimili su ga bez ikakvog budžeta...


Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet“, izjavila je povodom otvorenja Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara za Index.hr.

S ponovnim otvaranjem kina, život se zaista vraća u normalu.

A.Z.
izvor:Index.hr
foto: Shutterstock By Mark Agnor

Još vijesti