Mojfaks.hr u Vijesti

KREĆE NOVI VAL? Danas 11 novozaraženih koronavirusom, među njima i 2 studenta: Radili na projektu u novom žarištu...

Danas je zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a novo je žarište Energetski institut Hrvoje Požar u Zagrebu. Zaražena su i 2 studenta koja su ondje radila na projektu...

18. lipnja 2020 17:13
KREĆE NOVI VAL? Danas 11 novozaraženih koronavirusom, među njima i 2 studenta: Radili na projektu u novom žarištu...

KREĆE NOVI VAL? Danas 11 novozaraženih koronavirusom, među njima i 2 studenta: Radili na projektu u novom žarištu... Foto: MojFaks

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2269.

Gost u programu N1 televizije bio je Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar. Komentirao je kako je došlo do pojave koronavirusa u Institutu.

"Informacije imamo od utorka popodne kada je potvrđen jedan covid pozitivan zaposlenik koji je u Institutu bio 5. lipnja, kasnije je razvio simptome i nije dolazio na posao. Nažalost, dijagnosticiran je tek ovaj utorak. S njim se čujem više puta na dan i bilo je problema doći do doktora, bio je i jedan neradni dan, neki liječnici nisu prihvaćali pacijente, mislim da je imao poteškoća u pristupu zdravstvenoj skrbi, ali u nedjelju je primljen u Zaraznu i u utorak je dobio pozitivan nalaz na covid. Stabilno je i želim mu brz oporavak", poručio je Dražen Jakšić u razgovoru za N1.

Kaže da su u Institutu odmah u utorak kontaktirali epidemiološku službu, poslali popis kontakata iz Instituta, epidemiolozi testirali nekolicinu zaposlenika i pokazala su se dva pozitivna slučaja među zaposlenicima, a i dva studenta koji su radili na projektu su zaraženi što ukupno čini pet zaraženih.

Kaže da su se držali mjera prevencije širenja zaraze. Nema informaciju kako se zaposlenik zarazio, a nije mu poznato da je putovao izvan zemlje.

Ukupno je 80 zaposlenika u Institutu, svi su odmah poslani na rad od kuće. Ide dezinfekcija zgrade, a zaposlenici će ostati kod kuće dok ne prođe opasnost prenošenja bolesti. Na službenom putu nije bio nitko od zaposlenika, ali ne zna je li bilo privatnih putovanja.

L.B./izvor: N1
foto: Alla Horina via Shutterstock

Još vijesti