Mojfaks.hr u Vijesti

Menza, 400 kreveta, fitness centar: Studenti u Puli dobivaju vlastiti kampus - evo kada kreće gradnja

Premda je Pula manji sveučilišni grad, ondje ne postoji kampus gdje bi studenti mogli za sebe naći sve na jednom mjestu. Međutim, to će se uskoro promijeniti jer će pulski studenti konačno imati vlastiti kampus pun sadržaja koji im baš trebaju.

8. veljače 2019 12:35
Menza, 400 kreveta, fitness centar: Studenti u Puli dobivaju vlastiti kampus - evo kada kreće gradnja

Menza, 400 kreveta, fitness centar: Studenti u Puli dobivaju vlastiti kampus - evo kada kreće gradnja Foto: MojFaks

Ako sve bude po planu, sredinom ožujka počinje gradnja dva nova i moderno opremljena studentska paviljona U Puli u koje bi prvi studenti trebali useliti tijekom akademske 2020./2021. godine, piše Glas Istre. To je Glasu Istre potvrdio ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, rekavši da je interes na natječaju za izvođenje radova bio velik, a 18. veljače znat će se tvrtka, odnosno izvođač radova koji će biti angažiran. Čerina naglašava kako se radi o investiciji vrijednoj 58,4 milijuna kuna, od čega je 85 sredstva bespovratno povučeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak se financira iz državnog proračuna.

Studenti u Puli nedavno su dobili vlastiti dom, a uskoro će imati i vlastiti kampus... izvor: Student centar Pula

"Smještajni kapaciteti će za studente kroz dva nova paviljona biti povećani za 248 ležajeva, a zajedno s postojećih 144, u Studentskom domu ukupno će na raspolaganju biti gotovo 400 ležajeva, najavio je Čerina, dodajući da će studenti u sklopu nova dva paviljona imati tulumarnicu, studentski restoran, prostor za fitness.", rekao je Čerina za Glas Istre.

Kako je naveo, prvo kreće rušenje stare kotlovnice gdje će se izgraditi potpuno nova zgrada s 97 dvokrevetnih soba i novim studentskim restoranom.

Ovako bi kampus trebao izgledati... izvor: Glas Istre

"U Paviljonu 2 na lokaciji stare kotlovnice, studenti će na raspolaganju imati i četiri smještajne jedinice prilagođene za život i rad osoba s invaliditetom. Sobe će biti prostrane i klimatizirane, opremljene TV prijemnicima, sanitarnim čvorovima, hladnjacima i besplatnim internetom. Na svakoj etaži naši će studenti imati na raspolaganju pomoćnu kuhinju i prostor za odmor. U samom podrumu bit će garaža s 20 parkirnih mjesta, prostor za bicikle i priključak za besplatno punjenje električnih bicikala. Na ovoj lokaciji dobivamo još jedan studentski restoran sa sto mjesta te još 20-tak mjesta na vanjskoj terasi, a u sklopu tog paviljona studenti će imati na raspolaganju praonicu i sušionicu rublja.", istaknuo je Čerina.

Čestitamo studentima u Puli jer će konačno dobiti vlastiti prostor!

Ivana Petrić
izvor: Glas Istre
foto: Wikipedia@Orlovic/scpu.hr

Još vijesti