Mojfaks.hr u Vijesti

Načelnik karlovačkog Stožera poručuje: Mladi sve odmah stavljaju na društvene mreže, njima je ovo s koronom ZABAVA!

Nakon jučerašnjeg skoka novooboljelih, Hrvatska i danas bilježi rast.

14. kolovoza 2020 16:55
Načelnik karlovačkog Stožera poručuje: Mladi sve odmah stavljaju na društvene mreže, njima je ovo s koronom ZABAVA!

Načelnik karlovačkog Stožera poručuje: Mladi sve odmah stavljaju na društvene mreže, njima je ovo s koronom ZABAVA! Foto: MojFaks

U protekla 24 sata zabilježeno je 208 novih slučajeva zaraze virusom korona. Zbog sve većeg rasta brojki od danas je snazi i odluka o ograničenju rada klubova i kafića koji će narednih deset dana moći raditi samo do ponoći.

Kao najveći problem širenja virusa, na pressicama Stožera već tjednima ističu se mladi i partijanja u klubovima, kada se uz koju čašicu više zaboravi na većinu propisanih epidemioloških mjera.

...Loše vijesti za sve \'partijanere\' i zaljubljenike u noćne klubove: Ovo su nove preporuke HZJZ-a! ...


O pojavi novih žarišta zaraze u noćnim klubovima, posebno na obali, govorila je u RTL-u Danas epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer, koja je apelirala na mlade da ne idu u zatvorene prostore i drže distance.

“Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere", poručila je Mayer mladima.

I načelnik Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, obavijestio je javnost da su dva mlađa muškarca oboljela od covidne infekcije u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji. U toj županiji većina od 26 trenutno oboljelih mlađe je dobi od kojih neki po riječima načelnika Stožera svoje stanje preko društvenih mreža prikazuju zabavnim.

Posljednji slučajevi zaraze iz Ozlja te iz karlovačkih prigradskih mjesta Rečica, Koritinja i Mahićno pokazuju da su većina zaraženih povratnici s mora, rođeni između 1992. i 1998. godine, te da su svi bili u noćnim klubovima, rekao je Ribar Hini.

Ustvrdio je da mladima unatoč stalnim savjetima da se na ljetovanju pridržavaju protuepidemijskih mjera njihove poruke očito malo znače.

...Idi doma da Korona može van: U hrvatskim kafićima režim dostojan Pepeljuge!...


"Da mladi ne uviđaju opasnost za sebe i druge vidi se i iz poruka s društvenih mreža", primijetio je Ribar, dodavši da mladi sve odmah stavljaju na Facebook pri čemu se ne boje stigmatizacije već to doživljavaju zabavnim.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite Karlovac obišla je po jednu ljekarnu, banku, ugostiteljski objekt, mjenjačnicu, frizerski salon, prodavaonicu i trgovački pri čemu je zatekla dobro stanje pa nije izdano ni jedno upozorenje.

...Nove mjere za noćni provod: Nema šanka, nema plesnog podija? Studentica tvrdi – živa muzika svirala je metar od nas, na podiju su svi ludovali....


Od 26 aktivnih slučajeva infekcije od jučer je jedna osoba u bolnici, prethodno je 85 osoba ozdravilo i dvije su preminule, što je ukupno 113 osoba.


A.Z.
izvor:Hina
foto: Shutterstock By Pressmaster

Još vijesti