Mojfaks.hr u Vijesti

Omiljeno mjesto za učenje brojnih studenata u kaosu: Police popularne knjižnice nisu izdržale podrhtavanje... FOTO

Potres nije poštedio ni zagrebačke studentske domove, a s manjim oštećenjima stradale su i pojedine zgrade fakulteta, ali i knjižnica Filozofskoga fakulteta, jedno od najpopularnijih zagrebačkih mjesta za učenje.

23. ožujka 2020 12:12
Omiljeno mjesto za učenje brojnih studenata u kaosu: Police popularne knjižnice nisu izdržale podrhtavanje... FOTO

Omiljeno mjesto za učenje brojnih studenata u kaosu: Police popularne knjižnice nisu izdržale podrhtavanje... FOTO Foto: MojFaks

Gotovo je cijela središnja Hrvatska jučer svjedočila snažnom potresu koji je ostavio mnogobrojne materijalne štete, kako u Zagrebu tako i široj okolici, koja, nažalost, nije zaobišla ni studentske domove pa čak ni pojedine fakultetske ustanove.

...Potres nije poštedio ni studentske domove: Cvjetno i Sava bez struje, na Šari padali ormarići, popucali zidovi... FOTO...


Nakon pregledavanja i procjene nastale štete, na svojoj Facebook stranici Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je fotografiju knjižnice nakon potresa. Kako navode, zgrada Fakulteta i Knjižnica nisu pretrpjele veća oštećenja, ali danas će nakon detaljnog pregleda znati više. No, unatoč manjim oštećenjima, police knjižnice ipak nisu izdržale jačinu podrhtavanja.

Iako su se djelatnicima FFZG-a i ove knjižnice već javili volonteri voljni pomoći i počistiti nered i štetu preostalu nakon potresa, napominju da prostor prvo treba procijeniti i osigurati za korisnike, nakon čega će se krenuti u sanaciju.



Nadamo se ipak da će svi studenti, kao i djelatnici knjižnice, što prije bezbrižno ispuniti srušene police knjigama te bezbrižno lutati redovima u potrazi za knjigom koja im je potrebna.

...ZABRANJEN ULAZAK! Krš i lom na zagrebačkom fakultetu: Zgrada \'otputovala\' 10 centimetara, popadali dimnjaci... FOTO...



V.S.
foto:

Još vijesti