Mojfaks.hr u Vijesti

Rigorozne KAZNE za nenošenje maski na nastavi: Ukori, jedinice, neprimjereno vladanje...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku da će pojedini učenici od 5. do 8. razreda, kao i srednjoškolci, morati nositi maske u slučaju da se u učionici ne može osigurati distanca od dva metra.

26. kolovoza 2020 12:30
Rigorozne KAZNE za nenošenje maski na nastavi: Ukori, jedinice, neprimjereno vladanje...

Rigorozne KAZNE za nenošenje maski na nastavi: Ukori, jedinice, neprimjereno vladanje... Foto: MojFaks

Prema najavama, nastava započinje 7. rujna, a koliko će se učenici i nastavnici pridržavati epidemioloških mjera, vrijeme će pokazati. U susjednoj Srbiji, također je aktualna tema početka nove školske i akademske godine, kao i nošenja maski. Međutim, tamošnje vlasti odlučile su se na drastičnije akcije – učenici koji ne budu nosili maske bit će kažnjeni jedinicom i ukorom.

...Pitali smo studente hoće li NOSITI MASKE na predavanjima i tko to treba platiti? Evo u čemu se slažu, a što ih je PODIJELILO u dva tabora...


Nakon odluke da nisu potrebne troslojne maske nego da za tu priliku mogu poslužiti bilo koje, Noizz.rs došao je do novih saznanja - djeca će se kažnjavati lošim vladanjem ako ne budu nosili maske.

Nošenje maski bit će obavezno u svim školama, a za učenike koji ne budu poštovali pravila predviđene su stroge kazne. To znači da će oni koji ne nose masku dobiti jedinicu iz vladanja i bit će poslati kući da nastavu prate na daljinu. Također, zbog neprimjerenog vladanja mogu dobiti i ukor.

O učenicima koji bi mogli da izbjegavaju nošenje maske, iz bilo kojeg razloga, nedavno je govorio i epidemiolog dr. Predrag Kon.

...Najglasniji student u grupi za \'RUŠENJE\' STOŽERA: \'Neću nositi masku na predavanjima jer nisam ovca...\'...


"Mislim da mi stvarno u ovom trenutku nemamo vremena za njih. Moje osobno mišljenje je da bi njih trebalo odmah poslati na online nastavu, a da u školu dolaze samo oni koji se žele pridržavati svih mjera", kazao je Kon.

...Najesen opet svi s maskama u predavaonicama? Evo što nas čeka s početkom nastave ove akademske godine!...


"Valjda bi bilo logičnije da se djeci dopusti da se naviknu na sve novosti, da ih nastavnici opomenu i objasne zašto je to bitno", smatraju na portalu Noizz.rs. I dodaju da bi, umjesto najstrožih prijetlji i utjerivanja "straha u kosti", bilo konstruktivnije učenicima pristupati razgovorom i objašnjenjem, a ne ukorom i jedinicama.

A.Z.
izvor: Noizz.rs
foto: Shutterstock By David Tadevosian

Još vijesti