Mojfaks.hr u Vijesti

Hitno se mijenja Zakon o obavljanju studentskih poslova, a jedna stvar posebno će razveseliti one koji dosad nisu mogli raditi!

Studentski poslovi regulirani su Zakonom o studentskom radu. Nakon posljednjih izmjena, veliki broj studenata ostao je uskraćen za mogućnost rada. Naime, prema trenutnom Zakonu studenti sa statusom stranca koji ne dolaze iz zemalja članica Europske unije, ne mogu raditi. Nakon pritiska medija, Vlada se požurila s izmjenom diskriminatornog zakona.

16. Siječnja 2020 17:17
Hitno se mijenja Zakon o obavljanju studentskih poslova, a jedna stvar posebno će razveseliti one koji dosad nisu mogli raditi!

Hitno se mijenja Zakon o obavljanju studentskih poslova, a jedna stvar posebno će razveseliti one koji dosad nisu mogli raditi! Foto: MojFaks

Kako prenosi Hina, Vlada je sa sjednice u hitnu saborsku proceduru uputila izmjene Zakona o obavljanju studentskih poslova kojim se mijenja definicija \"student\", odnosno omogućava da studentske poslove u Hrvatskoj mogu obavljati i studenti strani državljani, koji nisu državljani država članica Europske unije te studenti pod međunarodnom zaštitom, kao i studenti na razmjeni koji pohađaju neke od studija na visokim učilištima u Hrvatskoj.

Hitni postupak predlaže se s obzirom na to da su u tijeku projekti internacionalizacije visokog obrazovanja te da navedeni propis u velikoj mjeri onemogućuje ispunjavanje indikatora projekata financiranih sredstvima Europske unije.


A.Z.
Foto:MojFaks
Izvor:Hina


Još vijesti