Mojfaks.hr u Vijesti

Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana

Za vrijeme studijskih dana mladi ljudi često jedu tjesteninu jer ju je jednostavno i brzo napraviti. No, tjestenina čini se može biti opasna, posebno ako ju jedete nakon što kuhana stoji neko vrijeme. Nažalost, jedan 20-godišnji student je umro upravo zbog pet dana 'odstajale' tjestenine.

28. Siječnja 2019 13:21
Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana

Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana Foto: MojFaks

Student iz Belgije umro je nakon što je pojeo tjesteninu koja je pet dana stajala na kuhinjskom stolu.  Student je napravio špagete bolonjez te ih držao na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku i jelo ponovno išao jesti za pet dana.

Izvor: Unsplash

Nakon što je student postao bolestan, otišao je u krevet vjerojatno s mišlju da će mu biti bolje. Nažalost, student je umro. Roditelji su ga ujutro našli mrtvog u krevetu, a obdukcija je pokazala da je umro od trovanja hranom. Trovanje je uzrokovala bakterija naziva bacillus cereus. Riječ je o bakteriji koja stvara spore, proizvodi toksine i uzrokuje proljev i povraćanje. Student je imao sve simptome, ali je mislio da je riječ o "uobičajenom" trovanju hranom koje će proći za par dana. Međutim, toksini iz bakterija prouzročili su propadanje jetre, što ga je ubilo dok je spavao.

Priču o trovanju tjesteninom ispričao je na svom YouTube kanalu liječnik dr. Bernard koji dijeli određene medicinske slučajeve s korisnicima interneta te ih tako pokušava upozoriti i ukazati da neke, naizgled bezopasne stvari mogu na kraju biti fatalne. Liječnik je upozorio da je nije problem jesti tjesteninu staru primjerice tri dana, no ona mora biti u hladnjaku. Pet dana je već problem, osobito ako su špagete bile "čuvane" na sobnoj temperaturi.



Nakon priče o nesretnom belgijskom studentu, znate da ne smijete tjesteninu držati van hladnjaka!

autor: MojFaks
foto: Unsplash

Još vijesti