Mojfaks.hr u Vijesti

Performans koji odaje počast poginulim studentima: 147 sekundi za Keniju

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira javni performans kojem je cilj skrenuti pozornost na tragediju i studentske žrtve terorizma, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji i kontekstu sukoba u kojemu se tragedija dogodila.

14. travnja 2015 11:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

16. travnja u 14 sati i 7 minuta, 147 studenata leći će na površinu ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i ostati nepomično 147 sekundi.

2. travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnosti.

Studentski zbor poziva sve studente Sveučilišta u Zagrebu i ostale građane grada Zagreba da se okupe na Trgu maršala Tita te da svojim dolaskom odaju počast žrtvama minutom šutnje.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu trenutno je u komunikaciji s Europskom studentskom unijom preko koje je inicirao isti način obilježavanja tragedije i u ostatku Europe.

Prijaviti se za sudjelovanje možete slanjem emaila sadržaja: Ime, Prezime, broj telefona, email na: 147.kenija@gmail.com.

Dodatne informacije potražite na Facebook stranici događanja.

L.B./izvor i foto: Facebook

Još vijesti