Mojfaks.hr u Vijesti

Pitanja s najtežeg prijemnog ispita na svijetu: All Souls College

Već smo vas zainteresirali za nekoliko pitanja koja su 'procurila' iz Oxforda – jednog od najprestižnijih sveučilišta na svijetu, a sad vam donosimo cijelu listu esejskih pitanja s jednog od oxfordskih fakulteta od kojih će vas zaboliti glava.

9. studenog 2015 12:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Upasti na Oxford nije mačji kašalj. Postoje razlozi zašto najsjajniji umovi studiraju baš tamo! No, postoji posebno težak dio prijemnog ispita koji mnogim budućim studentima zadaje glavobolje, čak i onima koji su sjajni po oxfordskim krijerijima.

Prijemni ispit za koledž All Souls po nekima je najteži na cijelom svijetu. Samo dvadesetina onih koji se prijave dobit će priliku nastaviti proces. Zašto je prijemni tako težak? Zato jer, ako vam to pođe za rukom, dobivate sedmogodišnju stipendiju za studij na Oxfordu. Samo dvoje studenata godišnje dobije ovakvu stipendiju.


All Souls College

Kandidati moraju riješiti dva ispita općega znanja, a zatim još dva iz posebne discipline koju žele studirati, a koje uključuju filozofiju, ekonomiju, antičke studije, povijest, pravo i političke znanosti.

Pitate se kakva su pitanja? Pa, poprilično teška! Pitanja su apstraktna stoga se teško možete pripremati po nekim materijalima. Odgovori nisu vrednovani kao točni ili pogrešni već je najbitnija snaga vaših argumenata koje ćete ponuditi u odgovaranju – bez obzira koji stav zauzeli..

Provjerite kako biste, ako uopće, odgovorili na neka od pitanja s kojima su se proteklih godina susretali kandidati.



A ovo je samo jedna lista od mnogih! Ako te zanima još pitanja, možeš ih pogledati i pročitati ovdje.

L.B./izvor: All Souls College
foto: Shuttestock, All Souls College

Još vijesti