Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

OPA! Kao svemirski brod: Ovaj prošireni studentski dom imat će pametne sobe, tulumaru, fitness dvoranu, vrata na kartice...

MojFaks | Vijesti, 18.12.2019.OPA! Kao svemirski brod: Ovaj prošireni studentski dom imat će pametne sobe, tulumaru, fitness dvoranu, vrata na kartice...

Proširenje Studentskog doma u Puli na mjestu bivše kotlovnice i praonice Opće bolnice Pula počet će u siječnju.

Prostor će biti bogatiji za 248 kreveta smještena u 124 sobe. Trenutno ovaj studentski dom ima 136 ležajeva, a po završetku projekta proširenja biće mjesta za ukupno 348 studenata. Završetak radova očekuje se krajem ožujka 2021. godine. 

Projekt proširenja doma donosi moderno uređenje. Tako će nove sobe biti pametne i suvremeno uređene, ulazit će se uz pomoć kartica, imat će televizor, internet, a na svakom katu biti kuhinja i učionice. 


Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli@Galerija

...U Puli otvoreni studentski dom i restoran...


Kako bi se studenti mogli i opustiti od svakodnevnih obveza, planirana je i izgradnja sobe za tulume. Bit će tu i praonica i sušionica rublja, fitness dvorana i parkiralište s mogućnošću punjenja električnih vozila. Pripremljena je i dokumentacija za uređenje nogometnog, teniskog i univerzalnog sportskog terena te sportske dvorane, piše Glas Istre

A kada će sve početi?


"U prvim danima siječnja uvest ćemo izvođače radova u posao, a to su splitske tvrtke Lavčević i Lavčević inženjering, dok je nadzor povjeren društvu Projektiranje Zagreb. S obzirom na to da na Sveučilištu studira gotovo 4.000 studenata, od kojih je polovica izvan Istre, izgradnjom novih soba pokrit će se oko deset posto potreba. No, bitno je reći da su ovi kapaciteti namijenjeni i studentima slabijeg socioekonomskog statusa, kao onima s invaliditetom", kazala je voditeljica projekta Mošnja Škare.


Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli@Galerija

...Širenjem studentskog doma Pula će premašiti europski prosjek...


Pulski gradonačelnik Miletić  kazao je da Pula puno očekuje od Sveučilišta jer je njegov razvoj u korelaciji s razvojem grada, a stvaranjem novih kapaciteta studentima će biti omogućen daljnji razvoj. 

A.Z.
izvor: Glas Istre
foto: Studentski centar Pula


Studentski dom u Puliproširenjepametne sobeležajeviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se