Mojfaks.hr u Vijesti

Reakcije na članak o reputaciji fakulteta

Članak "Faksevi s najgorom reputacijom" podigao je dosta prašine ovaj tjedan i izazvao mnoštvo vaših komentara i kritika.

4. prosinca 2010 12:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Članak Faksevi s najgorom reputacijom podigao je dosta prašine ovaj tjedan i izazvao mnoštvo vaših komentara i kritika. Studenti fakulteta koji se spominju u tekstu izrazili su svoje nezadovoljstvo objavljenim člankom i stali u obranu svog faksa i struke, što je za svaku pohvalu. S obzirom na broj napisanih komentara i količinu teksta - vjerojatno je riječ o najkomentiranijem članku do sada, što također pohvaljujemo.

Uvijek postoji ali...

Cilj autora članka i uredništva portala definitivno nije bio uvrijediti nekoga ili omalovažiti pojedine fakultete. Članak je napisan u sarkastičnom i šaljivom tonu, a naslov nosi riječ "reputacija", što bi se u ovom kontekstu odnosilo na činjenicu kako drugi doživljavaju pojedine fakultete, opravdano ili neopravdano. Na vama je da prosudite. Ekonomija je tečaj? Učiteljska lagana, samo treba upisati? Na Prometu se kupovala diploma? Nažalost, akcija Index je pokazala na brojne nepravilnosti među 2-3 prozvana fakulteta.

Mi koji radimo na portalu također smo studirali ili studiramo na nekima od "prozvanih" fakulteta i definitivno nismo zadovoljni reputacijama pojedinih ustanova.

Dio čitatelja kroz komentare osuđuje napisano, ali istovremeno nastavlja u istom tonu, samo usmjereno prema drugim fakultetima:

"upisati na neki faks poput menadžmenta di nije potrebna pamet, već samo da se uplati školarina..."

"Studentica sam Učiteljskog fakulteta i da, nije težak ko PMF ili FER, ali ja ću imati radno vrijeme 4 sata dnevno, slobodan svaki vikend a da ne govorim o ljetnim i zimskim praznicima, k tome lijepu plaću"

Top lista fakulteta

Početkom 2011. na portalu MojFaks kreirat ćemo aplikaciju s top listom fakulteta gdje će bivši i sadašnji studenti moći ocjenjivati fakultete prema raznim kriterijama - od tehničke opremljenosti fakulteta, školarina, odnosa profesora i zaposlenih prema studentima, kvalitete predavanja i izvođenja nastave, mogućnost zaposlenja nakon studiranja...

I za kraj - nemojte preozbiljno shvaćati sve napisano, MojFaks nije proveo istraživanje i analizu stvarnog stanja, već u sarkastičnom tonu prenjeo ono što se svakodnevno pretresa u studentskim menzama, kafićima, na ulici... Nakon što objavimo Top listu mnoge stvari će biti jasnije.

Čitajte nas i dalje, a sve komentare i sugestije šaljite na info@mojfaks.com.

Još vijesti