Mojfaks.hr u Vijesti

#SavjetZaKolegu – projekt kojeg stvaraju svi studenti Hrvatske

Koliko ima studenata koji započinju studirati u gradu u kojem se prvi put nalaze? Mnogo, zapravo većina njih dolazi bez obitelji, prijatelja i kolega – potpuno su sami. Ne poznaju grad, fakultet, ne znaju gdje je najbolja hrana, ni gdje i kako pronaći smještaj.

8. rujna 2015 14:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neki bi pitali i potražili odgovore na sve te nedoumice i nepoznanice, ali ne znaju koga ili se možda srame. Stoga je i nastao projekt pod nazivom #SavjetZaKolegu.

Studentska Udruga Pula neprestano se trudi pomoći studentima na bilo koji način, omogućiti im sve informacije koje su bitne studentima te im pružiti sadržaj koji im je potreban.

"Tako smo došli na ideju da pokrenemo ovaj projekt, u kojem mogu sudjelovati svi studenti Hrvatske i to jednostavnim digitalnim putem.Cilj projekta je da brucoši, a i ostali studenti, čuju savjete svojih kolega koji već imaju iskustva iz studentskog života", objašnjavaju iz SUP-a.



Savjetovati se može na teme grada (kakav je život u određenom gradu, kakvi su ljudi, što grad nudi),smještaja (izbor smještaja, na što trebaju pripaziti pri izboru, kome se obratiti za smještaj…), hrane (gdje se mogu hraniti, savjet za dobar restoran, kvaliteta hrane, ponuda…), fakulteta (izbor fakulteta, kvaliteta, kakva su predavanja, profesori…) i zabave ( klubovi, kina, festivali…).

Na Facebook stranici projekta napravljeni su albumi za svaki grad, a u albumima se nalaze fotografije, odnosno navedene kategorije. Trenutno se može savjetovati za grad Pulu i Rijeku, no uskoro će to biti moguće i za sve ostale gradove.



Kako savjetovati?

Vrlo jednostavno. Posjeti službenu stranicu projekta #SavjetZaKolegu, u albumima odaberi grad a zatim ispod fotografije (kategorije) napiši savjet koji želiš poručiti kolegi pod hashtagom #SavjetZaKolegu.

Iz studentske udruge Pula nadaju se da će ova stranica biti korisna svim studentima te da će kolege uskočiti u pomoć.

L.B./izvor: supula.hr
foto: Facebook

Još vijesti