Mojfaks.hr u Vijesti

Skini šuze i reci 'ommmm': Zašto bi svi trebali vježbati jogu

Suvremeni način života može biti stresan i užurban stoga je prijeko potrebno redovito se rješavati napetosti, buke u našim glavama i svih suvišnih negativnih misli koje nakupljamo u takvim uvjetima života i rada.

28. srpnja 2015 14:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Joga ti može pomoći da da postaneš zdravija i sretnija osoba. Smatra se znanošću, ali i umjetnošću stoga skini cipele ili papuče, zauzmi lotos položaj, duboko udahni i daj nam jedan "ommmmmm"...

* Joga te može usrećiti


Joga je odlična za lišavanje stresa i za relaksiranje. Najnovije studije pokazale su da redovno vježbanje joge mijenja kemiju mozga na način da popravlja raspoloženje.

* Hatha joga je dobar lijek protiv depresije i tjeskobe


Hatha je atraktivna alternativa samoliječenju. Dijelovi joge imaju dokazane biološke, psihološke i bihevioralne pozitivne faktore koji mogu pomoći pri uklanjanju simptoma depresije i tjeskobe.



* Joga je odlična za tvoje držanje

Vježbanje joge popravit će tvoje držanje. Pomaže tvom tijelu da se istegne, otvara područja u kojima se nakuplja stres i koja se zbog toga stežu i koče i postavlja tijelo u položaje u kojima se odmara.

* Joga pomaže tvom tijelu da postane fleksibilnije

Fleksibilnost i bolja sposobnost fokusiranja samo su neki benefiti vježbanja joge.

* Joga potpomaže tvoje prirodne tjelesne funkcije


Joga je poput detoks utočišta za tvoje tijelo! Prilikom vježbanja masiraš svoje unutarnje organe, što im pomaže da rade bolje.



* Joga ti pomaže da prepoznaš svoje osjećaje i dovedeš tijelo i um u stanje ravnoteže


Joga pomaže tvom cijelom biću, ne samo tijelu. Joga je holistička filozofija postizanja i održavanja dobroga zdravlja.

* Joga je proces učenja, a neki je smatraju i disciplinom


Joga je poput sjemena koje cvjeta i raste u tebi. Može ti pomoći da pokreneš svoje tijelo i da naučiš kako biti u skladu i dosluhu sa samim sobom. S vremenom ćeš naučiti što je najbolje za tebe, a što više vježbaš – bit ćeš bolji/a.

* Joga pojačava apetit

Ako svoje jutro započneš dobrim istezanjem, počet ćeš razmišljati zdravo, hraniti se zdravo i živjeti zdravo.

* Joga je super način za upoznati prijatelje


Joga centri i zajednice dobar su način za upoznavanje istomišljenika. Vježbanje ti pomaže da budeš ljubazniji/a prema sebi, ali i drugima.



* Joga smiruje um


Svjesnost i meditacija su dijelovi jogi putovanja, a pomažu ti da bolje prepoznaješ svoja raspoloženja i stanja, ali i isto to u drugima. Joga je odličan način da naučiš filtrirati informacije i odabaciš sve koje te bespotrebno opterećuju.

* Joga je zapravo baš za tebe i o tebi

Vježbaš na sebi i sa sobom, osvještavaš svoje granice, potrebe, dobre i loše strane. Na taj način joga ti može pomoći da izbrusiš neke životne vještine koje će ti dobro doći u svakodnevnom životu.

* Joga briše sve granice

Bez obzira koliko godina imaš, kakva ti je tjelesna građa i nivo kondicije – svatko može vježbati jogu i osjetiti njene pozitivne učinke.

L.B./izvor: Metro.co.uk
foto: Freeimages

Još vijesti