Mojfaks.hr u Vijesti

Slavlje u Splitu: otvorena studentska menza Index

Kolege iz studentskog doma Bruno Bušić najavili su svečano otvorenje prije tri dana, a sad stiže i službena novinska reportaža: nakon šest i pol godina borbe otvorena je studentska menza Index u Svačićevoj ulici.

30. prosinca 2015 12:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Menza s radom počinje odmah nakon Nove godine, odnosno po povratku studenata na predavanja. Proteže se na 300 kvadrata, kapaciteta je 80 sjedećih mjesta, a dnevno će moći izbaciti 500 obroka.

Ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos prisjetila se puta kojeg je menza prošla do ponovnog otvorenja, od povrata dijela prostora do borbe za novac s ministarstvom do prigovora susjeda zbog moguće buke klima uređaja postavljenog u dvorište zgrade i zaustavljanja radova odnosno privremene mjere zabrane radova, piše Dalmatinski portal.



...Koja Bolonja, hoćemo bolognese: hoće li se napokon otvoriti splitska menza Index?...




Investicija je inače vrijedna oko 4 milijuna kuna, a kurioziteta radi, ponovno je spremna za rad točno 40 godina nakon što je prvi put uopće otvorena. Tada, 1975. godine bila je jedina menza u Splitu.


Dodajmo na kraju da je u sklopu Kampusa danas otvorena i fitness dvorana, a da se skoro u Domu očekuje otvorenje studentske menze kao i na Medicinskom fakultetu.



U videu pogledajte kako je tekao proces renoviranja menze u centru grada pod Marjanom!



L.B./izvor: Dalmatinski portal
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti