Anja Z u Vijesti

Službeno je: Od srijede se UKIDAJU PROPUSNICE!

U posljednjem paketu mjera ponovno su uvedene propusnice koje su od 23. prosinca do 8. siječnja bile potrebne za napuštanje jedne županije s ciljem odlaska u drugu. Nakon današnjeg potresa, propusnice se ukidaju.

29. prosinca 2020 18:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon jučerašnjeg danas je uslijedio još jedan, znatno jači potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske, a bio je jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba. Kako bi se olakšao protok pomoći, i ljudi mogli nesmetano putovati odlučeno je da se danas propusnice ukidaju. 


...Slijedi li masovna seoba studenata u utorak? 95% njih želi kući za Božić, ali NEĆE SMJETI natrag u mjesto studiranja...


...Studenti \'fiktivno\' rezerviraju apartmane da bi otišli kućama za blagdane: \'Gadi mi se što nas Stožer tjera na takve poteze...\'...


Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak da su ukinute propusnice za Sisačko-moslavačku županiju, te za cijelu Hrvatsku, koje su bile uvedene kao epidemiološka mjera zbog epidemije koronavirusa.

"Sad smo se dogovorili, ukinut ćemo propusnice da se u ovoj situaciji ne stvaraju administrativne prepreke. Za cijelu Hrvatsku. Od sutra. Sad je najbitnije da budemo odgovorni", rekao je Plenković danas iz Petrinje koju je pogodio razoran potres.

Vlada i Ministarstvo unutarnjih poslova objavili su na Twitteru da policija ukida kontrolne punktove među županijama i da je sustav ePropusnice suspendiran.
Građane podsjećaju na pridržavanje epidemioloških mjera, kao i da pripaze na brzinu vožnje.

Još vijesti