Mojfaks.hr u Vijesti

Što nam donosi kineska godina zelene Koze koja počinje 19. veljače?

Osim osjećaja „samo nam je ljubav potrebna“, 2015. donosi nam i procvat na polju kulture i umjetnosti – naročito kada je riječ o izdavaštvu i glazbi. Također, otvoreni sukobi i razmirice – na osobnoj i političkoj razini – bit će sklone razriješiti se na miran, diplomatski način.

6. veljače 2015 14:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kineski solarni kalendar 4. veljače obilježava kao Lap Chun – točku početka proljeća. Osim što se zbog snažne uzlazne energije drveta smatra energetski najsnažnijom točkom godine (legende kažu da toga dana jaje može stajati uspravno), to je i trenutak kada leteće zvijezde mijenjaju svoje godišnje pozicije unutar Lo Shu kvadrata.

Godine 2015. u središtu Lo Shu kvadrata smjestila se snažna drvena energija leteće zvijezde 3. Toj se energiji, 19. veljače pridružuje energija Koze -  znaka koji vlada mjesečevim kalendarom tijekom ove godine, kaže Irena Lučić, feng shui savjetnica i ThetaHealing praktičarka.

Koza je „kod kuće“ u sferi međuljudskih odnosa, s naglaskom na partnerstvo i obitelj. Znači – čak i ako spadate u okorjele „nevjernike“ u ljubav – vrlo je izvjesno da ćete barem na kratko osjetiti leptiriće u trbuhu. Dugotrajne i čvrste veze doživjet će snažnu revitalizaciju i romantični procvat. No, odnosi i brakovi koji već duže vrijeme podnose krizu i „trpanje problema pod tepih“ mogle bi lako puknuti uslijed hirovite odluke jednog od partnera ili zbog zanesenosti trećom osobom. Flertovi i izvanbračne avanture teško će se moći sakriti od očiju javnosti. Samci će, s druge strane, imati obilje prilika za upoznavanje novih ljudi, te će zasigurno doživjeti barem prolaznu ljubavnu romansu.



Drvo 3 izravno je vezano s proizvodnjom energenata, naročito s električnom energijom. Stoga je moguće da ćemo doživjeti oscilacije cijena struje, a možda i pokoji pad napona ili kvar na instalacijama. Savjet godine: opskrbite se rezervnim žaruljama.

Na poslovnom planu možemo očekivati porast broja novih poduzetnika, projekata i kreativnih inicijativa. Osim toga, energija godine potaknut će nas da preispitamo razinu zadovoljstva poslom koji obavljamo. Nerijetko ćemo biti svjedoci naglim otkazima ili zaokretima u karijeri.

Ako već duže vremena želite svoj hobi pretvoriti u mali (ili veliki) biznis ili pak uredsku rutinu zamijeniti životom na eko-poljoprivrednom imanju, naredno će vas razdoblje podržati, ohrabriti i dovesti vam u život partnere i saveznike potrebne za realizaciju nove i sretne poslovne priče.

Što se zdravlja tiče – recept je jednostavan i glasi: detoks. Drvena energija pogoduje čišćenju jetre, a samim time potiče uklanjanje nagomilane ljutnje i bijesa. Ukoliko imate zdravstvenih problema sa žučnim kamencima ili bolest jetre, ovo je dobra godina da se pozabavite rješavanjem istih – u suprotnom, vjerojatno ćete osjetiti pogoršanje. Također, godina je pogodna za mršavljenje i tretmane ljepote.

Što se tiče duhovnog rasta i samorazvoja, najviše će nam trebati (i koristiti) tehnike otpuštanja strahova, te razvoj osobne fleksibilnosti i tolerancije. Kratki jutarnji ritual joge ili meditacije, uz biljni čaj, pomoći će nam da održimo vjeru u sebe i olakšati nam donošenje odluka (koje ponekad neće biti lake).

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Novi list
foto: Tumblr

Još vijesti