Mojfaks.hr u Vijesti

Jer dvije su bolje od jedne! Studenti ovog hrvatskog Sveučilišta, osim hrvatske diplome uskoro će imati i talijansku

Sveučilište u Zadru i Politehničko sveučilište regije Marche iz Ancone potpisali su Sporazum o pokretanju dvojnog studijskog programa iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, znanstvenog polja poljoprivreda (agronomija).

22. srpnja 2020 12:06
Jer dvije su bolje od jedne! Studenti ovog hrvatskog Sveučilišta, osim hrvatske diplome uskoro će imati i talijansku

Jer dvije su bolje od jedne! Studenti ovog hrvatskog Sveučilišta, osim hrvatske diplome uskoro će imati i talijansku Foto: MojFaks

Još uvijek je neizvjesno kako će jesenski semestar izgledati, ali neka sveučilišta nisu stala s pripremama i novitetima. Tako će od akademske godine 2020./2021. studenti upisani na preddiplomske studijske programe Primijenjene ekologije u poljoprivredi pri Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu zadarskoga Sveučilišta te Poljoprivredne znanosti i tehnologije pri Politehničkom sveučilištu regije Marche imati priliku steći dvojnu diploma, odnosno diplomu oba sveučilišta.

...Novi besplatni studij u Hrvatskoj: Nema prijemnog, nema plaćanja školarine, nema predavanja na faksu... 


Po završetku školovanja i stjecanju 180 ECTS bodova studentima Sveučilišta u Zadru koji provedu jedan semestar na partnerskoj instituciji i na njoj steknu 30 ECTS bodova te napišu završni rad pod zajedničkim mentorstvom profesora s obje institucije omogućit će se stjecanje diplome Sveučilišta u Zadru i diplome Politehničkog sveučilišta regije Marche. Naravno, recipročni uvjeti vrijede i za studente Politehničkog sveučilišta regije Marche.

...Počelo je: Na ovom sveučilištu studenti najesen OSLOBOĐENI PLAĆANJA ŠKOLARINE – ali samo pod određenim uvjetima!...


Važno je istaknuti da studenti osim redovnih školarina na matičnoj instituciji neće plaćati nikakve dodatne školarine za sudjelovanje u dvojnom studijskom programu.


A.Z.
foto:Shutterstock By Phant

Još vijesti