Mojfaks.hr u Vijesti

Studentica objasnila 'zašto je Studentski zbor bio i bit će glas SC-a'

Studenti su još uvijek izgubljeni u plaćanju i domskome smještaju...

17. veljače 2016 13:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osim što je svaki dan na društvenim mrežama moguće pročitati svjedočanstva o velikim razlikama u plaćanju smještaja, kao i mišljenjima treba li ga plaćati ili ne, službeni dopis ili odluka o novom cjeniku po kojemu bi se smještaj trebao naplaćivati još nisu stigli do teta koje naplaćuju stanarinu.

...Sanacijsko vijeće prihvatlio korekciju cijena: domovi ipak jeftiniji?...

...Kaos u obnovljenim domovima: radovi traju, namještaj se raspada...


Nakon objave Studentskog zbora da je ministar Šustar, kao i Sanacijsko Vijeće SC-a, prihvatio prijedlog korigiranih cijena smještaja, među studentima se i dalje osjeća nezadovoljstvo. Nisu sigurni da je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu napravio sve što su mogli kako bi zaštitili interese kolega, a nisu posebno zadovoljni niti cijenama smještaja, posebice s obzirom na lošu kvalitetu radova koji su obaveljeni na rekonstruiranim domovima.

...FOTO: U studentskim domovina započeo tihi prosvjed...


SC – Scumbag centar – Facebook stranica koja je postala svojevrsno središte iskazivanja studentskog nezadovoljstva, oblik platforme otpora prema zagrebačkom SC-u i svim spekulacijama i mahinacijama vezanima uz rekonstrukciju domova, objavio je poruku razočarane studentice FPZG-a koja objašnjava svoj stav (koji dijeli s mnogim kolegama), a u kojemu argumentira zašto je SZ=SC.



Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

"Očitovanje jedne kmečavke i zašto je Studentski zbor uvijek bio i bit će glas Studentskog centra!

Kaže Studentski zbor (dalje: SZ) da ih \'žalosti vidjeti plakate izlijepljene po studentskim domovima s natpisima SC + SZ i SC=SZ\'. Ja apsolutno preuzimam odgovornost za svako ožalošćenje koje sam zadnjih nekoliko dana priredila SZ-u.

Dragi ožalošćeni SZ,

žalosti me vidjeti Vaše komentare u kojima perete \'ljagu\' sa sebe. Žalosti me što niste svjesni da ste Vi nas ožalostili toliko da smo na rubu, skoro zavijeni u crno, i plačemo nad našom budućnošću u kojoj će odluke donositi ljudi slični Vama. Vi ste nas paralizirali svojom bahatošću i beskičmenjaštvom, što je rezultiralo još većom žalošću u našim srcima.

SZ, zašto ste reagirali u zadnjoj fazi, zašto niste prije kritizirali SC (pa vi u djelatnosti SC-a imate najbolje uvide budući da sastančite u njihovim prostorijama)?

Da ne duljim, dokrajčio me u žalosti jedan Vaš cijenjeni predstavnik koji je mene i sve koji su se usudili progovoriti protiv SZ-a nazvao \'kmečavcima\'. Tražila sam objašnjenje, na što mi je mladi kolega odgovorio: \'Drag Ljubice kmečavci=osobe koje samo kukaju kako im je loše a ne sjete se mrdnut sobom već dube kauč. LP\' (prenosim u cijelosti i bez izmjene). Eto to me dokrajčilo, jer zadnjih tjedana, \'kmečavci\' i ja uzurpiramo društvene mreže, narušavamo svoj sklad i mirnoću svojih života, ugrožavamo vlastite guzice neplaćanjem stanarine i \'briljiramo\' na ispitima, ali dobro, ON i njemu slični su ti bogovi koji su dali sve od sebe, a ja to ne cijenim jer sam \'kmečavka\' cijelom svojom pojavom i sram me bilo! Ništa ne znam cijeniti, sve su mi servirali, sniženje stanarine od čak 25 kuna! Ja, jedno nezahvalno derište!

U \'Obrazloženju\' navodite da \'viša cijena smještaja koju ćete vi platiti neće ići u ničiji džep\', savjetujem svima koje muči SZ da ne pitaju kako to znaju, i od kuda im ovakvi zaključci. SZ ne voli pitanja, jer tko pita taj je \'kmečavac\'. Što me zapravo podsjetilo na g. Peju koji također ne voli pitanja. Vi ne volite transparentnost, kao ni g. Pejo, jer da ste imalo drugačiji, svi dokumenti bili bi dostupni na internetu i ne biste pozivali da dolazimo u vaše SC-ovske odaje listati papire koje ste kao dobili. Naravno, na taj način, sami sebe ograđujete, kao \'sve imate tu\', ali realno imam ograničeno vrijeme i ne znam što ste sve sakrili i koji \'ostaci ostataka\' će me dočekati, ali što se bunim, vi ste transparentni do kraja. Ne znam, kako da vam vjerujem sada kad ste me izdali, obezvrijedili sve što smo mi \'kmečavci\' radili i na koncu ožalostili mene i sve studente koji su vam vjerovali...

Ovaj apsurd završavam komentarom da ću se uvijek i zauvijek boriti protiv takvih kao što ste Vi, potencijalnih društvenih uhljeba, odličnih kandidata za HDZ-ove i SDP-ove članske iskaznice, jer: Studentski zbor uvijek je bio i bit će glas Studentskog centra!

LP,
Ljubica Novak, kmečavka u duši i u srcu, u slobodno vrijeme dubim kauč (kojeg nemam)
"

L.B./izvor: Facebook
foto: arhiva

Još vijesti