Mojfaks.hr u Vijesti

Studentski dan sporta 23. listopada u Zagrebu, Splitu i Varaždinu

Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s partnerima organizira tradicionalnu sportsko – zabavnu manifestaciju pod nazivom „Studentski dan sporta“ koja će se u četvrtak, 23. listopada 2014. održati u užem centru Zagreba, Splita i Varaždina.

20. listopada 2014 15:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Velik broj okupljenih studenata tako će na glavnim gradskim trgovima imati priliku demonstrirati vlastita sportska znanja i umijeća, promovirati sport te potaknuti prolaznike i cjelokupnu javnost na brigu o vlastitom zdravlju, važnost kretanja te prednosti sportskog života.

Uz službeni natjecateljski dio manifestacije, u kojem će svoje snage odmjeriti sami studenti, organiziran je čitav niz rekreativnih događanja u kojima će moći sudjelovati svi zainteresirani građani.

Uz Zagreb, Split i VaraždinStudentski dan sporta“ održat će se i u gradovima Rijeci i Osijeku, gdje će se svi zainteresirani studenti, ljubitelji sporta i rekreacije u brojne zanimljive sadržaje moći uključiti 8. studenog.



Manifestacija koja se održava s ciljem poticanja što većeg broja mladih, u prvom redu studenata, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima i osvještavanje o važnosti zdravog života ove se godine održava i kao dio projekta „ZagRij-avanje“. Zagreb i Rijeka 2016. godine bit će domaćini trećih po redu Europskih sveučilišnih igara na kojima će nastupiti preko 5000 studenata sportaša u više od 20 sportova. Stoga će i ova tradicionalna manifestacija biti još jedan pokazatelj važnosti, brojnosti te razvijenosti sveučilišnog sporta u čitavoj Hrvatskoj.

Ovim putem organizatori događanja pozivaju sve zainteresirane studente i građane da se 23. listopada u Zagrebu, Splitu i Varaždinu te 8. studenog u Rijeci i Osijeku aktivno uključe u sportske aktivnosti i u što većem broju iskažu važnost i prednosti zdravog života.

Više o samom projektu i događanjima u svakom pojedinom gradu možete saznati na službenoj Facebook stranici.

L.B.

Još vijesti