Mojfaks.hr u Vijesti

Studiraš neko od deficitarnih zanimanja i ganjaš dodatni džeparac? Novi natječaj za stipendije je tu!

Primorsko-goranska županija raspisuje natječaj za dodjelu 17 novih stipendija.

2. studenog 2020 22:08
Studiraš neko od deficitarnih zanimanja i ganjaš dodatni džeparac? Novi natječaj za stipendije je tu!

Studiraš neko od deficitarnih zanimanja i ganjaš dodatni džeparac? Novi natječaj za stipendije je tu! Foto: MojFaks

"Danas je raspisan natječaj za dodjelu novih 17 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a 20 studenata i u ovoj akademskoj godini ostaju županijski stipendisti jer su za to stekli sve uvjete", rekla je na jučerašnjoj  konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić.


...Najpopularnija STIPENDIJA pred vratima: Sad je pravo vrijeme za provjeru mailova!...


Zamjenica Medarić pozvala je studente da na mrežnim stranicama PGŽ pogledaju uvjete natječaja i prijave se ako se školuju za jedno od 13 deficitarnih zanimanja. Konkretno za akademsku 2020./2021. godinu to su kineziologija, strojarstvo, geodezija, elektrotehnika, logopedija, farmacija, geografija, matematika, biologija, računalstvo, fizika, socijalna pedagogija i rehabilitacija.

...Samo za one kojima je 55 ECTS-a godišnje \'mačji kašalj\': Provjeri možeš li se nagraditi ovom lijepom svoticom novca...


Ove je godine za tu namjenu u proračunu PGŽ osigurano 370 tisuća kuna. Stipendije će se isplaćivati u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

Ključni kriterij za dodjelu je upravo deficitarnost odabranog studijskog programa, a natjecati se mogu studenti koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije najmanje šest mjeseci prije raspisivanja natječaja, te oni koji su u posljednje dvije godine školovanja ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,00.

A.Z.
foto: Shutterstock By BreizhAtao

Još vijesti