Mojfaks.hr u Vijesti

Svakog mjeseca 800 kuna: Studentice bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogu se prijaviti za ovu stipendiju

Dobrotvorna organizacija Soroptimist International diljem svijeta okuplja žene raznolikih zanimanja organizirane u mjesne klubove, sa zajedničkim ciljem pomoći ženama i djeci u stjecanju obrazovanja čime im se pruža više mogućnosti za razvijanjem vještina i vlastitih potencijala u svrhu povećanja kvalitete vlastitog života i života zajednice. Na natječaj za stipendiju mogu se javiti djevojke bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

7. studenog 2018 14:39
Svakog mjeseca 800 kuna: Studentice bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogu se prijaviti za ovu stipendiju

Svakog mjeseca 800 kuna: Studentice bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogu se prijaviti za ovu stipendiju Foto: MojFaks

Zagrebački ogranak dobrotvorne organizacije Soroptimist International otvorio je natječaj za dodjelu novčane potpore djevojkama bez odgovarajuće roditeljske skrbi i to za akademsku godinu 2018./2019. Rok za prijavu je 30. studenti 2018.

Izvor: FreePik@Nonnie192

Na internetskoj stranici stipendije.info stoji sve o natječaju pa piše da pravo sudjelovanja na natječaju imaju kandidatkinje koje udovoljavaju sljedećim uvjetima:

- da su državljanke Republike Hrvatske

- da su redovne studentice bez ponavljanja godine

- da nisu apsolventice

- da su završile prethodnu godinu studija, odnosno završni razred srednje škole najmanje s prosječnom ocjenom 3,0

- da su do punoljetnosti bile bez roditeljske skrbi, smještene u domovima socijalne skrbi ili u udomiteljskim obiteljima

- da ne ostvaruju pravo na stipendiju po nekoj drugoj osnovi.

Financijska potpora dodjeljuje se za razdoblje od 10 mjeseci s početkom od 1. listopada tekuće godine. Mjesečni iznos potpore je 800 kuna. Zahtjev s kratkim životopisom (podaci o studentici, socijalni status, naziv visokog učilišta na koje se upisala, ukupan prosjek ocjena prethodno završene godine, nagrade, priznanja i sl.) podnosi se poštom preporučeno na adresu Kluba: Zelenjak 24, 10 000 Zagreb ili e-poštom na soroptimist@gmail.com.

Izvor: FreePik@Pressfoto


Uz zahtjev sa životopisom potrebno je priložiti sljedeće dokumente:

- domovnicu

- osobnu iskaznicu

- ovjereni prijepis ocjena s prethodne godine studija

- za studentice prve godine ovjerenu presliku svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole

- rješenje centra za socijalnu skrb

- potvrda o upisu na javno visoko učilište.

Kod prijave elektroničkom poštom potrebna dokumentacija dostavlja se poštom najkasnije do dana zaključenja natječaja. Nepotpuna dokumentacija neće se razmatrati kao ni ona zaprimljena nakon isteka natječajnog roka.

O rezultatima natječaja kandidatkinje će biti obaviještene najkasnije 30 dana od dana zaključenja natječaja. Više o samoj stipendiji i natječaju saznajte na linku.

Izvor: FreePik.com

Ivana Petrić
foto: FreePik@Nensuria

Još vijesti