Mojfaks.hr u Vijesti

Tko rano rani, dvije sreće grabi - kako provesti slobodna jutra?

Za šačicu vas koji se još i dižete ranije donosimo nekoliko ideja kako produktivno ispuniti jutra.

19. ožujka 2015 15:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dok mnogi studenti još spavaju, ti svoje slobodno jutro možeš provesti vježbajući, čitajući, radeći ili obavljajući bilo kakav koristan posao.


Zanimljivo predavanje
Ustajati rano ujutro zbog predavanja u 8 sati i nije zabavno. Ipak, ustajanje u 9 sati zbog predavanja koje ti se stvarno sviđa može biti odličan početak dana. Upiši kolegij ili neku dodatnu aktivnost koja će te zanimati i na kojoj ćeš naučiti nešto novo i korisno. Ako ne znaš koji kolegij pohađati, pitaj ostale studente za savjet ili potraži nešto što se održava u jutarnjim terminima.

Vježbaj
Dan možeš započeti trčanjem ili vježbanjem u teretani. Ujutro u teretani ima manje ljudi nego popodne tako da je to dobra prilika za duuugo vježbanje na najdražoj spravi. Ako je vrijeme lijepo, imaš još i više mogućnosti: rolanje, vožnja biciklom, šetnja i slično. Jutra su puno mirnija i opuštenija, a ako jutro započneš vježbom, ostatak dana ćeš biti puna energije.

Napiši zadaću
Slobodno jutro iskoristi za pisanje zadaće ili seminara. Jutra su u studentskim domovima mirnija i bolje ćeš se skoncentrirati na rješavanje zadataka.

Nađi posao
Studentima je stvarno teško naći posao koji će moći uskladiti s faksom. Ipak, ni to nije nemoguće. Pojedine firme traže studente koji će doći na ispomoć nekoliko sati. Ispunit ćeš si slobodno jutro i još zaraditi novaca.

Spavaj
Nikada ne podcjenjuj štetne posljedice neispavanosti. Čak i ako imaš ambiciozne ciljeve za sve stvari koje želiš obaviti u jutarnjim satima, pobrini se da odspavaš dovoljno. Rano lijeganje u krevet i rano buđenje jedna je od najzdravijih ljudskih navika, a kvalitetan san pokazatelj je dobrog zdravlja.

I.Č./Izvor: College Life
foto: Shutterstock

Još vijesti