Mojfaks.hr u Vijesti

Podmukli udar na studentski džep i želudac: Drastično poskupljuje cijena obroka u menzama

Studenti kao poslovično siromašna populacija prvi na svojim plećima osjete kad nešto pođe po zlu. Ovaj put umjesto pleća osjetit će na želucima jer država smanjuje subvencioniranje obroka u menzama.

31. ožujka 2017 17:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Da, dobro ste čuli! Opet će se štedjeti na studentima pa će sada morati izdvajati koji novčić više za obrok u menzi, a svi dobro znamo da koja kuna više predstavlja problem svima, ne samo studentima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja subvencioniralo je menije u menzama 71,24 posto dok su pojedinačna jela van dnevnih medija subvencionirana 50 posto. Sada, njihova subvencija pada na samo 40 posto pa se nemojte čuditi ako sljedeći put pohano platile više nego inače.

Ovu odluku donijeli su vladajući na jučerašnjoj sjednici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a posebno je zanimljivo to što će cijena kolača u menzama i u "slasti" na Cvjetnom pojeftiniti iako su i ovako dosta povoljni.


Izvor: pavobarisic.eu/Pixlr

Primjerice, najjeftiniji kolač ondje košta kunu i 15 lipa, a najskuplji dvije i pol kune. Vjerovali ili ne kolači će sada koštati samo 20 lipa. Na pitanje kako to da će sada slastice biti drastično jeftinije, a druga hrana skuplja, ministar Barišić je prokomentirao: "Neka jedu kolače!".

Ovu sramotnu odluku nećemo niti komentirati jer je 1. travnja i danas se samo želimo dobro našaliti.

Ivana Petrić
foto: Bruno Zlomislić/MojFaks

Još vijesti