Mojfaks.hr u Vijesti

Upoznaj svoj (novi) grad – besplatno razgledavanje Zagreba kao stvoreno za brucoše

Zagreb je veliki grad koji ti nudi mnoštvo sadržaja. Između ulica, kvartova, tramvajskih linija i menzi – sigurno ćeš neko vrijeme provesti hvatajući konce orijentacije po gradu. Zbog toga ti predlažemo da besplatno upoznaš svoj novi grad, u društvu profića koji će ti otkriti neke jedinstvene informacije o Zagrebu.

21. kolovoza 2015 11:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Turistička zajednica grada Zagreba poklanja svim sugrađanima besplatne razglede grada na hrvatskom jeziku. Počevši od 22. kolovoza pa sve do 14. studenog, svi zainteresirani imat će priliku naučiti nešto više o svom Zagrebu. Polasci su predviđeni subotom u 17.00 sati ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.

Razgovarali smo s Ivanom Mahnić, stručnom suradnicom u Odjelu razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Zagreba koja nam je objasnila zašto je ovo besplatno razgledavanje idealno i za brucoše.

"Razgled grada namijenjen je svim generacijama pa tako i brucošima. Bit će im sigurno zanimljiv budući da se više orijentira na zanimljive detalje i manje poznate priče iz zagrebačkog života", rekla nam je Ivana. Nakon ovog razgledavanja, vjeruj nam, o Zagrebu ćeš znati više čak i od nekih "domorodaca" i potpuno apsolvirati znanje o strogom centru.

"Studenti će tako moći upoznati Zagreb na drugačiji način, moći će saznati neku zanimljivost koju do sada nisu čuli ili pak ponoviti zaboravljeno, a brucoši iz drugih krajeva Hrvatske vidjeti da Zagreb nije nimalo zastrašujuć, već kontinentalan grad sa mediteranskim, opuštenim šarmom te zanimljivom tradicijom i prošlošću", nastavila je Ivana.

Osim ove sretne okolnosti upoznavanja zakutaka naše metropole, cilj ovakvih inicijativa je stvoriti i obrazovati educirane građane koji će najbolje promovirati grad u kojem žive i studiraju: "Edukativna dimenzija ovog projekta je posebno važna. Cilj projekta je naše sugrađane bolje upoznati sa svojim gradom te na taj način potaknuti razvijanje svijesti o važnosti i učincima turizma.



Dakle, osim upoznavanja grada, sudjelovanjem u razgledu grada građani imaju priliku osvijestiti činjenicu da su ljubazni i educirani građani najbolji promotori grada Zagreba i da su u konačnici i oni dio uspješnosti destinacije na način da stvaraju klimu dobrodošlice za naše posjetitelje.
"

Edukativno razgledavanje grada u pratnji turističkog vodičatrajt će dva sata, grupu će pratiti i maskota licitarko, a svaki sudionik za uspomenu dobit će licitarsko srce.

Obilazak uključuje Trg bana J. Jelačića, Katedralu, Dolac, Tkalčićevu, Radićevu i Gornji grad, gdje se nalaze kostimirani likovi iz Zagrebačkog vremeplova. Svi zainteresirani se mogu prijaviti isključivo petkom za sljedeći dan (subotu) na broj telefona 099 322 7557.

Napominjemo da je broj aktivan od 9 sati do popunjenja grupe.

L.B./foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Još vijesti