Mojfaks.hr u Vijesti

Zagrebačko sveučilište kreće u biznis!

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i Sveučilište u Zagrebu u omjeru 80:20 ugovorili su u četvrtak osnivanje tvrtke Comprehensive Water Technology.

19. prosinca 2014 15:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prva je to spin-off tvrtka Sveučilišta u Zagrebu. Bavit će se konzultantskim i inim poslovima vezanim za obradu vode za piće i otpadne vode. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije ističe da je vrlo zadovoljan. "Drago mi je da smo s novim rektorom Damirom Borasom i u dva mjeseca otkako sam na ovoj funkciji, uspjeli ostvariti prvi opipljiv rezultat koji ukazuje u kojem smjeru se želi razvijati Sveučilište, a to je kroz komercijalizaciju inovacija i jačanje veza sa biznisom što očekujem da će početi primjenivati ostali fakulteti", kaže Šimpraga.

Prorektor Šimpraga kaže da su na početku izgradnje novog sustava od kojeg se očekuje da će donijeti financijsku korist i profesorima i znanstvenicima inovatorima te fakultetima i Sveučilištu."Treba omogućiti inovatorima da imaju udio u spin-off tvrtkama, treba ojačati model upravljanja takvim tvrtkama, gdje će isprva glavnu riječ voditi ljudi sa fakulteta, a potom se otvara i prostor za profesionalne menadžere", kaže Šimpraga.

Saša Cvetojević, najaktivniji poslovni anđeo u Hrvatskoj kaže da Sveučilište ide u dobrom smjeru. "Ovo su prvi koraci u dobrom smjeru i zato bi ih samo pozdravio", kaže Cvetojević.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Poslovni.hr
foto: Shutterstock

Još vijesti