Mojfaks.hr u Vijesti

ZetApp: student osmislio aplikaciju koja vam olakšava putovanje Zagrebom

ZetApp je aplikacija koja olakšava svakodnevno putovanje većini Zagrepčana. Uz pomoć ove aplikacije vrlo brzo možete saznati kada vam dolazi sljedeći bus ili noćni tramvaj...

14. travnja 2015 15:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tko se od nas nije barem jednom našao u situaciji da propusti onaj autobus kojim se inače vraća kući ili putuje do faksa i onda, uz kavu u kafiću, nagađa kad bi otprilike mogao krenuti sljedeći? Nije baš praktično googlati ZET-ove stranice, tražiti tu liniju i onda škiljiti i unutar tablica tražiti vrijeme koje nam je potrebno, zar ne? Sada možete u svako vrijeme znati kada vam dolazi sljedeći autobus ili noćni tramvaj. Potrebna vam je samo jedna aplikacija – ZetApp!



ZetApp je osmislio i realizirao Mislav Magerl, student 3. godine FER-a koji i sam relativno redovito koristi usluge ZET-a. Na pitanje kako je došao na ideju da osmisli jednu ovakvu aplikaciju, odgovorio nam je: "Ideju za aplikaciju sam dobio tako što sam relativno redovito išao na jedan bus, a nije postojao meni dovoljno jednostavan način da saznam kad mi ide idući bus taj dan. Onda sam odlučio napisati svoju aplikaciju koja će mi vrlo brzo reći kada mi polazi sljedećih nekoliko autobusa.Upravo je to glavna prednost moje aplikacije u odnosu na ostale što joj je dovoljno napisati broj linije i sljedeći polasci se odmah pojave."

>> ZET blokirao studentsku aplikaciju ZETcheck: \'Ilegalna je\'!<<

Uz ovu aplikaciju ne morate tražiti po web stranicama svoj bus i gledati koji je idući. Aplikacija to sve radi sama za Vas. Samo upišite broj busa kojim putujete i prikazuju se sljedeći polasci. Ako ne znate koji je broj busa postoji i jednostavna tražilica s kojom možete pretraživati sve stanice u gradu, piše na Facebook stranici aplikacije.

Aplikacija podržava pretragu po imenu, broju linije i po svim stanicama u gradu. Tu su i vaše omiljene linije tako da doslovno u nekoliko sekundi možete pogledati kada vam sljedeći bus ili tramvaj polazi, stoji u opisu u Google Store-u.

Aplikacija će svima olakšati život, a Mislav bi je "preporučio najviše ljudima koji se ponekad ili redovito voze busevima, kao i svima koji znaju putovati sa izlazaka noćnim tramvajima."

Kako bi svi studenti bili sigurni da aplikacija funkcionira kao "švicarski satić", Mislav je i na terenu provjerio koliko je aplikacija usklađena sa ZET-ovim "semaforima". Poslao nam je fotografiju ZET-ovog panela na kojem su najavljeni sljedeći dolasci autobusa i screenshot ekrana na mobitelu koji prikazuje iste podatke.


foto: Danas, svježe s terena: Linija 221 i kad polaze sljedeći autobusi...


foto: Evo kako to, u istom trenutku kao na fotografiji iznad, izgleda u aplikaciji...Sve točno!

U ZetApp se dakle zbilja možete pouzdati, a dokaz više su i pozitivni komentari u Google Store-u.



Uživajte u kavici i nemojte juriti na autobus jer sada u svakom trenutku možete znati kad vam dolazi sljedeći!

L.B./foto: arhiva, Mislav Magerl, App Store, Facebook

Još vijesti