Mojfaks.hr u Vijesti

Zmije oko vrata, nasilje i crvene bokserice – priče iz života kontrolora karata

Da su svim korisnicima usluga ZET i HŽ prijevoza kontrolori mrski neprijatelji već znamo. No, kako izgleda jedan radni dan u životu kontrolora prigradskih vlakova? Ako je suditi po ispovijestima osoba koje kontroliraju prijevozne karte za plaću, ovo radno mjesto uopće nije dosadno – dapače!

6. ožujka 2014 13:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jedan od intervjuiranih konduktera, Josip Glavaš, za Večernji list prisjetio se jedne od bizarnijih epizoda koja se odigrala tokom još samo jednog radnog dana: jedan mu je mladić u ruke gurnuo zmiju koju je nosio oko vrata.




Ako mislite da se dobro pretvarate da spavate baš kad se približava kondukter – živite u zabludi: tijekom radnih godina razvili su vlastiti "detektor laži" i znaju točno kada se netko izvlači ili pretvara da spava, dok škiljeći prati što se događa oko njega. Statistika kaže – šverca se svaki deseti putnik! Koliko je to izgovora i predstava u samo jednome vlaku!

Druga intervjuirana kontrolorka, Nada Klisurić Ćosić, ispričala je priču o crvenim gaćama. Jedan se mladić naime zaključao u wc dok je pregledavala karte (svi ste to isprobali, jel da?). Kad ga je nekoliko puta upozorila na kartu i pokucala mu na vrata, izašao je iz wc-a u crvenim boksericama.

Kontrolori i kondukteri ponekad završe u hitnoj pomoći zbog fizičkog napada na njih u noćnim vlakovima, a često intervenira i policija. Napadače gotovo uvijek uhvate. Naime, kontrolori jave u kojem su vlaku, kamo idu i koja je sljedeća stanica, pa ih policijsko vozilo već dočekuje na najavljenom mjestu. Jednom su uhvatili kradljivca koji se dugo nalazio na policijskoj tražilici, objavljuje Večernji list.

Članak u cjelosti pročitajte ovdje.

L.B.
foto: Facebook

Još vijesti