Mojfaks.hr u Vijesti

Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika

Jedna osječka župa nedaleko od kampusa odlučila je svoje slobodne sobe iskoristiti u dobre svrhe i iznajmljivati ih studentima, što su i objavili na svojoj Facebook stranici. Post je u desetak dana komentiralo 110 korisnika Facebooka, a u žustru raspravu koja se povela oko preduvjeta koje studenti moraju ispuniti uključio se i sam župnik.

17. rujna 2019 17:41
Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika

Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika Foto: MojFaks

Župa sv. Ćirila i Metoda priložila je i fotografije petero dvokrevetnih soba koje su prvobitno bile namijenjene časnim sestrama, ali osim što su komentari \'hvalili\' lijepo uređen prostor, puno komentara bilo je negativno jer je kao uvjet za dobivanje smještaja bio da su studenti muškarci koji imaju preporuku župnika.



Ljudi su prvenstveno bili ogorčeni činjenicom što je potrebna preporuka župnika, ali još je k tome nadodalo ulje na vatru to što se studentice ne mogu prijaviti, a cijena najma je relativno slična onoj koja se kreće među iznajmljivačima u Osijeku – tisuću kuna.


"Da, preporuka župnika. Što Vam tu nije jasno? Namjera nam je odgajati katoličku mladež (za preodgajanje, nemamo uvjeta). Iznajmljivanje ovih soba nije komercijalnog karaktera kao što ovdje neki insinuiraju, a ako netko ima negativan stav prema Crkvi, sigurno se u ovim prostorima nebi osjećao ugodno i neka potraži drugi smještaj", komentirao je župnik Alojz Kovaček na pitanje preporuke.


Kako su komentari postali s vremenom sve više sarkastični, župnik se odlučio obrušiti na njih i vratiti im istom mjerom.


Screenshot komentara

Kovaček je objasnio za Glas Slavonije i zašto ne primaju studentice.


"Smatramo da to nije primjereno s obzirom na to da su u župi tri svećenika, i nije riječ ni o kakvoj diskriminaciji, ni glede spola ni glede vjere. Naravno da ćemo sobe izdati nekome tko živi u katoličkoj vjeri", govori te nadodaje kako je cijena najma dovoljna samo kako bi pokrila troškove održavanja, a sljedeće godine planiraju te sobe namijeniti siromašnijim studentima zaklade dr. Nikola Dogan.



Smatrate li vi ovaj oglas primjerenim, odgovorite u anonimnoj anketi ispod!





P.H.

Izvor: Glas Slavonije

Foto: Facebook@Župa



Još vijesti