Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kondomi, tona kofeina i malo pameti: Hrvatski studenti opisali nam kako izgleda 'starter pack' za početak studija

MojFaks | Vodič za brucoše, 23.01.2018.Kondomi, tona kofeina i malo pameti: Hrvatski studenti opisali nam kako izgleda 'starter pack' za početak studija

Kakav je tipični hrvatski student? Drži skriptu pod rukom, u mislima mu je stalno kava i nešto slatko, prvo pita pa gugla, može dobro cugnut i odgađa sve do zadnjeg trena. Ili tako nekako. No, kako izgleda 'starter pack' prosječnog hrvatskog studenta? Odgovor na to pitanje dobili smo od samih studenata.

Kada razmišljamo o studentskom"peketiću za početnike" prva asocijacija će nam vjerojatno biti kava, čokolada, knjige, neprospavane noći, mamurluci na jutarnjim predavanjima, ručak u menzi i sl. Ono što je nas zanimalo jest, što bi studenti sami rekli o starter pack-u prosječnog hrvatskog studenta.


Izvor: Tumblr

Zamolili smo ih da nabroje barem tri stvari, a svoj zadatak su shvatili toliko "ozbiljno" da su odgovorima nasmijali sve nas, a nadamo se da će i na vas imati isti efekt. Ovo su neki od odgovora:

"U starter packu prosječnog hrvatskog studenta definitivno mora biti krunica ne bi li se pomolio prije ispita naravno. U slučaju da položi ispit tada bi u starter packu trebala biti čašica, čisto da ju razbije od sreće jer ipak – tako to inače radi vikendom na cajkama. Treće, ali neizostavno je neki alkohol. Što jeftiniji. Nek sve bude u tonu" , student FER-a.

"Neizostavan dio studentskog starter packa je pribor za jelo i to u slučaju ako se negdje iznenada ukaže bespla prilika. Mobitel da si u vezi s iznenadnim tulumom, a ako si već tamo prezervativ...za svaki slučaj", student Pravnog fakulteta u Splitu.

"Prosječni hrvatski student bi u svom starter packu trebao imati švicarski nožić, hercegovačku 'škiju' i baranjski kulen", studentica psihologije.


Izvor: College Humor

"Meni je starter pack bio laptop, jako puno kave i strpljenje. S tim da nisam znao da mi ovo zadnje treba dok nisam krenuo na faks zapravo", student informatologije.

"U tom starter packu se definitivno trebaju naći serije. Brdo njih. Osobito za vrijeme ispitnih rokova jer kad inače? Drugo, boca vina ili piva je svakako poželjna u tom starter packu i sveta vodica kako bi se posvetila klupa prije polaganja ispita. Prolaz zajamčen!", studentica komunikologije.

"Kada bi živjeli u idealnom svijetu prosječni hrvatski student bi imao starter pack s puno kondoma, brojeva zgodnih komada i hedonizma. U ovom svijetu u studentskom starter packu je patnja, manjak kondoma i mazonizam", student Filozofskog fakulteta u Osijeku.


Izvor: me.me

"Kemijska, šalabahter i nekih dvadesetak kuna za tiket ili ručak i kavu", student s Veleučilišta u Velikoj Gorici.

"Razmišljat ću malo u ženskom smjeru pa reći kako zamišljam dobar starter pack za studentice. Ulošci i to obavezno (naravno i tablete protiv bolova), boca dobrog vina i dobrih kolega i kolegica", studentica Medicinskog fakulteta u Splitu.

"Iksica je ono što studentu treba. I dobra internetska veza. I malo pameti. Ali samo malo"
, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

"Kofein, kofein i malo nikotina. Uglavnom, tona kofeina je ono što treba studentu. I hrpa živaca", studentica FESB-a.


Izvor: Twitter

A što bi bilo u vašem studentskom starter packu?

...'Upisao sam faks samo zbog prava': 8 izjava koje pokazuju da si tipični hrvatski student...


...Dva lica studiranja: Kada početno oduševljenje zamijenimo s 'nije me briga'...


...Predrasuda ili loša reputacija? Studenti nam otkrili na kojim fakultetima ne bi studirali NI U LUDILU i zašto...


Ivana Petrić
foto: Pixlr


starter packstudentski starter packhrvatski studentKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se