Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ne propustite 'happy hour' za BRUCOŠE: Godišnja članarina u ovoj Sveučilišnoj za samo 25 kuna

MojFaks | Vodič za brucoše, 09.10.2020.Ne propustite 'happy hour' za BRUCOŠE: Godišnja članarina u ovoj Sveučilišnoj za samo 25 kuna

Nikad neizvjesnija akademska godina je započela, a studentima slijedi period prilagodbe, kako na 'novo normalno' u svakodenvnom životu, tako i na fakultetske obaveze. Jedna od njih je i učenje i čitanje, koje se uglavnom odvija po različitim knjižnicama.

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa, studenti kojima je ovo prvo iskustvo studiranja, imaju dodatna pravila i brige s kojima se trebaju nositi u svojim brucoškim danima, za razliku od kolega prethodnika, koji su studij započinjali u tzv. "normalnim" vremenima. 

...Ne znaš što je x-ica, kako do prvog ugovora u SC-u ni kako izgleda život u domu?! VODIČ za brucoše ima odgovore!...


Predavanja su na pojedinim fakultetima online, na drugima se održava kontaktna nastava, a treći su se odlučili na kombinirani model. No, za svaki oblik nastave i ove generacije, kao i prethodne, morat će se družiti s knjigama, kako bi ishodi kolegija na kraju bili pozitivni.  A o brucošima i knjigama posebice misli i jedna domaća knjižnica. 

...Prva je najteža: 5 zlatnih pravila za uspješno preživljavanje najkritičnije godine faksa...


Sveučilišna knjižnica Rijeka od 12. do 16. listopada organizira Tjedan brucoša, kada će za njih biti pripremljen Happy hour. Za vrijeme Happy hour-a brucoše Sveučilišta u Rijeci očekuje povoljnija godišnja članarina po cijeni od 25 kuna što je 50% niže od uobičajene cijene!

Po akcijskoj cijeni studenti prve godine mogu se upisati putem e-zahtjeva Happy hour za brucoše, koji će biti dostupan na mrežnim stranicama knjižnice u razdoblju od 15 do 17 sati. Od 12. listopada na mrežnim stranicama knjižnice bit će trajno dostupan i Vodič za studente – online edukativni sadržaj s uputama za pretraživanje i citiranje literature, osmišljen kao potpora na daljinu studentima u učenju i pisanju radova.

Kako knjižnica radi?


S početkom listopada i nove akademske godine Sveučilišna knjižnica Rijeka prešla je na redovno radno vrijeme, što znači da se uslugama knjižnice studenti mogu koristiti od ponedjeljka do petka od 9 do 1 sat u noći te subotom od 9 do 23 sata i nedjeljom od 9 do 20 sati.

Tijekom boravka u Knjižnici obavezno je nositi zaštitnu masku i održavati udaljenost od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika. Osobe koje imaju povišenu temperaturu ili respiratorne tegobe te osobe kojima je propisana mjera samoizolacije ne smiju ulaziti u zgradu knjižnice.

U prostoru posudbe moguć je istovremeni boravak pet osoba uz obavezno držanje razmaka od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika, a naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe, dok se preuzimanje građe odvija u prostoru posudbe.


...Što zagrebački studenti nose u svojim torbama kad idu na faks? Jedna cura nas je baš nasmijala! VIDEO...


Građa naručena tijekom dana može se preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9 sati isti dan. Istovremeno je moguće posuditi 3 primjerka građe, a vraćanje knjiga moguće je isključivo u knjigomat. U čitaonicama se može raditi isključivo za stolovima na kojima je istaknuta brojčana oznaka, a mjesta je potrebno unaprijed rezervirati putem e-zahtjeva. Pri dolasku u knjižnicu potrebno je preuzeti broj za označeno radno mjesto i prijaviti se na pultu posudbe.

...'Kad studenti utihnu': Pogledajte najpopularniju zagrebačku knjižnicu nakon ispitnih rokova FOTO...

 

Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontakt-podataka i vremena boravka u čitaonicama radi brže identifikacije i kontaktiranja potencijalnih kontakata oboljelog te provođenja mjera sprečavanja daljnjeg širenja infekcije. Korisnicima nije dopušteno dirati građu na policama, a prethodno naručena građa koja korisniku više nije potrebna odlaže se u označenu kutiju.

A.Z.
foto: Unsplash by Priscilla Du Preez


brucošiSveučilišna knjižnica Rijekagodišnja članarinahappy hourupispopustKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se