Vodič za brucoše

Akademska četvrt

I sljedeće godine u istome stilu? Na ovom sveučilištu već odlučili – predavanja najesen i dalje u hibridnom obliku

Objavljeno prije 3 dana u Akademska četvrt

Iako i dalje uz epidemiološke mjere, neki su fakulteti ljetne ispitne rokove ipak preselili u svoje prostorije, dok su drugi odlučili i dalje ostati u online sferi.

Najmanje upisanih studenata u posljednjih 10 godina: Čak 600 tisuća studenata manje na fakultetima u SAD-u

Objavljeno prije 4 dana u Akademska četvrt

Unatoč renomeu 'Ivy League' američkih sveučilišta te činjenici da su neki od fakulteta među najboljima i najkvalitetnijima na cijelome svijetu, upravo iz SAD-a stiže zabrinjavajuć podatak - interes za studiranjem među mladima opada.

'Korona' mijenja obrazovanje diljem svijeta: Umjesto mature i ispita – novi načini provjere znanja?

Objavljeno 11.06.2021. u Akademska četvrt

Iako se odlikuje poprilično drugačijim obrazovnim sustavom od našega, Velika Britanija provodi standardizirane testove za srednjoškolce, baš kao i u Hrvatskoj. No, ondje se razmatra o brojnim prilagodbama testiranja srednjoškolaca zbog utjecaja korona-krize na obrazovanje.

Svi problemi polaganja online ispita u Hrvatskoj: '5 minuta za test, 15 sekundi za odgovor – na faksu se to NIKAD ne bi dogodilo!'

Objavljeno 11.06.2021. u Akademska četvrt

Sa svibanjskim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se tiču održavanja nastave na visokim učilištima u RH krenule su obavijesti o tome da se dio studenata vraća u predavaonice, dio pak ostaje online, a dio još ni ne zna kako će polagati jer je odluka o tome prepuštena svakom odsjeku i profesoru ponaosob.

'Možete li mi riješiti Međunarodnu ekonomiju?' Studenti plaćaju 'masne' cifre da netko drugi polaže ispite umjesto njih

Objavljeno 10.06.2021. u Akademska četvrt

Zbog odluke da se ispiti i dalje polažu na daljinu, studenti u Velikoj Britaniji osobama koje drže instrukcije nude novac da im pomažu tijekom ispita ili ih čak rješavaju umjesto studenata.

Veliki planovi za maleno sveučilište: Novi pulski gradonačelnik u tom gradu vidi čak 20 tisuća studenata

Objavljeno 01.06.2021. u Akademska četvrt

Jedno od najvećih iznenađenja lokalnih izbora 2021. godine zasigurno je i nezavisni Filip Zoričić, aktualni ravnatelj pulske Gimnazije te novi gradonačelnik grada Pule. Podsjetimo, u nedjelju je, u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio protukandidatkinju IDS-a, Elenu Puh Belci, s osvojenih 10.666 glasova, odnosno 56,4%.

Peticija uspjela? Studenti podigli prašinu zbog visoke školarine, s Veleučilišta odgovaraju: 'Razmatramo snižavanje cijena'

Objavljeno 01.06.2021. u Akademska četvrt

Nakon što su studenti ukazali na svoje nezadovoljstvo činjenicom da i dalje plaćaju jednaku školarinu iako im je nastava u potpunosti preseljena u online sferu, ali se i osvrnuli na stručnu praksu koja je ključan dio njihovog obrazovanja, a koju nisu imali prilike odraditi, stiže i odgovor sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

Ovo su najpopularniji fakulteti tik pred maturu: Na top studiju čak se 8 maturanata bori za 1 upisno mjesto

Objavljeno 01.06.2021. u Akademska četvrt

Matura nam je službeno pokucala na vrata. Što današnje generacije maturanata žele? Agencija za znanost i visoko obrazovanje ima odgovor na to pitanje.

Na ovom fakultetu ispiti ipak ONLINE do kraja: Zbog financijskih razloga, ali i uvjeta pod kojima je održana nastava

Objavljeno 31.05.2021. u Akademska četvrt

Nakon svakodnevnog praćenja broja zaraženih COVID-19 virusom, situacija je napokon bolja i to toliko da se preporuke HZJZ-a kreću u smjeru povratka na fakultete. Dok jedni ostavljaju odluku svakom pojedinom odjelu unutar fakulteta ili sastavnice sveučilišta, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci dala je 'zeleno svjetlo' za uživo, ali samo za obrane i završne radove.

Učitaj još

Prati nas na Instagramu!