Vodič za brucoše

Bolje kasno nego nikad: danas krenula isplata državnih stipendija

MojFaks | Akademska četvrt, 24.05.2016.Bolje kasno nego nikad: danas krenula isplata državnih stipendija

Studenti koji k'o ozebli čekaju da ih osunča stipendija na računu napokon su se poveselili – od danas je krenula isplata dugoočekivane državne potpore.

Ako i vi čekate stipendiju, onda sigurno svakodnevno provjeravate razno-razne grupe na društvenim mrežama kako biste s kolegama koji se nalaze u istoj kaši prokomentirali problem zvan kašnjenje stipendija.

Svi znamo da je bijeda lakša u dvoje, ali vrijedi i da je sreća veća u dobrome društvu pa nas je zato ovog jutra obradovala vijest da su neki kolege napokon ugledali dobrodošao iznos novca na računu.

Osim objava ovog sadržaja na društvenim mrežama, o ovome je u emisiji na prvome programu HRT-a "Vita jela, zelen bor" svjedočio i pomoćnik ministra Šustara, Srećko Tomas, koji je najavio da će počevši od danas pa nadalje svim studentima biti isplaćene stipendije. Važno je napomenuti da je opovrgnuo tvrdnju da isplate kreću tek kad se prikupe i obrade svi ugovori studenata.


"Danas ide isplata preko 4 milijuna kuna i tako ćemo svakodnevno, kako ugovori stižu u Ministarstvo isplaćivati određeni iznos. Odlučili smo kako nećemo čekati, želimo da studenti što prije dobiju svoje stipendije jer oni su to zavrijedili", izjavio je pomoćnik ministra.

Još jedna pozitivna informacija ona je o eventualnom povećanju broja stipendija sljedeće godine dokad je u planu početi koristiti i sredstva Europskog socijalnog fonda za stipendije.

"Mislimo da ćemo tako uspjeti osigurati dodatnih oko 3.000 stipendija za naše studente, tako da će nagodinu stipendije dobiti puno veći broj studenata", kazao je Tomas.

Stoga neka kolege koje danas nije razveselila isplata ne očajavaju – novci stižu.

Ako ste propustili jutrošnju emisiju, na zahtjev ju možete pogledati ovdje. Gostovanje Srećka Tomasa počinje otprilike u petoj minuti emisije.

L.B./izvor: HRT
foto: screenshot/HRT


državna stipendijaSrećko TomasVita jelazelen bor


Prati nas na Instagramu!