Vodič za brucoše

Dekan produljio odluku: Medicina do daljnjeg bez kontaktne nastave, izuzetak su samo kliničke vježbe

MojFaks | Akademska četvrt, 06.11.2020.Dekan produljio odluku: Medicina do daljnjeg bez kontaktne nastave, izuzetak su samo kliničke vježbe

Medicinski fakultet u Zagrebu prije desetak dana prešao je na nastavu na daljinu, a kako stvari stoje tako će i ostati.

Zagrebačka Medicina već desetak dana sva predavanja i seminare iz svih predmeta te vježbe na pretkliničkim predmetima, provodi na daljinu, a prema najnovijoj odluci dekana prof. dr. Marijana Klarice tako će ostati do daljnjeg.

Prema jučer donesenoj Odluci o provođenju nastave za razdoblje od 09. studenog 2020. na dalje, nastavlja se sa prethodnim donesenim mjerama za nastavu online. Jedini oblik nastave koji će se u potpunosti održavati online jesu kliničke vježbe, koje će se izvoditi s najviše dva studenta u grupi uz strogo pridržavanje protokola kliničkih zdravstvenih ustanova. 

Kako stoji u odluci dekana Klarice, vježbe će se shodno dogovoru s katedrama i upravama kliničkih baza, uključujući i onu na Rebru, održavati u svim ustanovama osim u KB Dubrava. Pri organizaciji vježbi, navodi, treba imati na umu i prostorne mogućnosti na odjelima, shodno epidemiološkim mjerama.

Studenti uključiti u konkretne zadatke


Pročelnicima katedre sugerira se da izmjene nastavni plan vježbi uzimajući epidemiološku i kadrovsku situaciju na radilištima u obzir. Pri tome, kako se dalje navodi u Odluci, treba rukovoditi idejom da je bolje ili studente na odjelima uključiti u neki konkretni zadatak (anamneze, status, mjerenje tlakova, uzimanje krvi, dijeljenje terapije, sortiranje nalaza…) kroz više sati tijekom manje dana (bolje jedan dan po 6 sati, nego tri dana po dva sata) ili/i ih uključiti u rad u ambulantama. 

Obavljanje kontaktne nastave katedre i klinike trebaju planirati po tjednima, a o planu nastave krajem svakog tjedna, najkasnije u petak, referent treba obavijestiti prodekana za nastavu i gđu Radoš, voditeljicu Odsjeka za diplomsku nastavu.

Preporučuje se odgoda svih ispita, a ako se ipak organiziraju trebaju se provesti na način kao u ljetnim ispitnim rokovima, s maksimalno dva studenta i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

A.Z.
foto: Facebook@Medicinski fakultet Zagreb


studentiMedicinski fakultetnastavaonline nastavakliničke vježbeodluka


Prati nas na Instagramu!