Vodič za brucoše

[VIDEO] Nekoliko desetaka studenata na Filozofski fakultet ušlo bez COVID potvrda

MojFaks | Akademska četvrt, 29.11.2021., Autor: Vanessa K.Ušli su bez propusnica
Foto: screenshot via facebook@Studenti za slobodu

Četrdesetak studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jutros je ušlo u zgradu fakulteta bez propusnica, iako ih fakultet od danas zahtijeva od svih koji ulaze u zgradu.

Iako je Filozofski fakultet još prije dva tjedna najavio da će tražiti od svojih studenata propusnice dok se s online nastave vrate na kontaktnu, jedan dio studenata odlučio je pravilo ignorirati i ušli su u zgradu fakulteta.


>>>Još dva zagrebačka fakulteta objavila da će od studenata zahtijevati test ili propusnicu<<<


Kako smo pisali, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je uz Veterinarski fakultet bio među prvim fakultetima koji su uveli obavezu predočenja propusnica za svoje studente.

Uz njih, obavezu predočenja propusnica za studente uveli su i na Medicinskom fakultetu, Kineziološkom, a od početka siječnja i Prirodoslovno-matematički fakultet.


>>>Peti po redu: Još jedan zagrebački fakultet uvodi COVID potvrde, ali tek od siječnja – evo svih detalja<<<


Kako se i najavilo, nastava Filozofskog fakulteta se nakon dva tjedna online nastave vratila na kontaktnu, no s jednom razlikom: tražili su predočenje propusnica. No, danas je na Facebook grupi "Studenti za slobodu" u kojoj se okupljaju studenti koji su za ukidanje obaveznih COVID potvrda kao uvjeta za ulazak na nastavu osvanula slika studenata Filozofskog fakulteta koji su, bez obzira na donesene mjere ušli u zgradu fakulteta.
Kao što je vidljivo, studenti su s ponosom pozirali za fotografiju, a od stotinjak komentara koliko je ova fotografija sakupila, većina ljudi u ovoj grupi ih podržava. "Bravo! Očekujemo i profesore da dignu svoj glas..", "Bravo mladi, mijenjajte ovaj lažni korumpirani svijet. Vi ste budućnost", samo su neki od komentara podrške koje su studenti dobili.


Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu


Foto: screenshot via Facebook@Studenti za slobodu

Video-isječak ulaska studenata na Filozofski fakultet također je objavljen na Facebooku.
Filozofski fakultetCOVID potvrdenastavaobaveza predočenja propusniceCOVID potvrde FIlozofskipropuniceStudenti za Slobodu


Prati nas na Instagramu!