Vodič za brucoše

'Nakon obroka u menzi otišla sam u minus!' Hrana u studentskom restoranu poskupjela? Gotovo isti ručak kao prije od vikenda plaćaju duplo skuplje

MojFaks | Akademska četvrt, 19.10.2020.'Nakon obroka u menzi otišla sam u minus!' Hrana u studentskom restoranu poskupjela? Gotovo isti ručak kao prije od vikenda plaćaju duplo skuplje

U petak je prosvjedovao dio djelatnika Agencije za studentski standard pod čijom je nadležnosti i studentska menza u Zadru. Nakon štrajka, studenti su zapazili značajno poskupljenje u restoranu.

Sveučilište u Zadru, također i osnivač Agencije čiji djelatnici štrajkaju, istaklo je u priopćenju za javnost da će prehrana studenata biti organizirana bez obzira na štrajk. Studenti koji su ovog vikenda posjetili menzu, primijetili su određene promjene. 


Jedan student u grupi na Facebooku u subotu se požalio na iznos računa nakon ručka u menzi. "Pozdrav, ima li itko saznanja zašto je danas sve u menzi tako skupo?? Ručak sličan onom jučerašnjem izašao je puno više", napisao je. Kako nam govori, njegov cimer i kolega doživjeli su neugodno iskustvo, a primijetili su da je još studenata izrazilo negodovanje zbog računa na blagajni. "U petak smo normalno platili ručak subotu već skuplje. Ne znam, možda su povisili cijene svih proizvoda... u nečemu je caka jer računi štimaju", govori naš sugovornik.

Nakon obroka u menzi otišla u minusA da nešto ne štima, primijetila je i jedna studentica, koja je, kako u šali kaže, nakon obroka u menzi otišla u minus. Također dodaje da ne planira nastaviti jesti u menzi ako cijene ostanu ovakve.

foto: privatna arhiva

"Primijetila sam poskupljenje i u petak i u subotu, 20 i 17 kn. Mislim da su cijene vise zbog korone, moraju nečim platiti radnike. Kao što znate, tete u menzi već treći dan štrajkaju jer su im plaće smanjene na minimalac, a sve je to povezano s ovom situacijom s koronom. Danas sam jela u menzi i za divno čudo cijene su niže nego zadnjih par dana. Ostanu li cijene povećane neću jesti u menzi jer cijena i kvaliteta hrane nisu srazmjerne", govori naša sugovornica.


Sprema li se bojkot menze?


Vijest o poskupljenu se brzo proširila među studentima pa nam i oni studenti koji nisu bili u menzi zadnjih dana govore da su od kolega čuli da su obroci poskupjeli gotovo duplo. Službene obavijesti o tome do danas nije bilo. Neki ne isključuju ni bojkot menze ako se situacija nastavi. 


"Ako ostanu takve cijene, ćao menza odo' u Kaufland", napisao je jedan student, a kolege su se usuglasile u jednome: sve namirnice mogu se u dućanu naći za manje novca.

Kako bismo saznali nešto više o poskupljenju, kontaktirali smo i voditeljicu Centra za studentski standard. Do objave članka, odgovor na upit nismo dobili. Svakako ćemo ga objaviti čim pristigne.

A.Z.
foto: arhiva/MojFaks


studentimenzaposkupljenjeprehranaštrajk teta u menzi


Prati nas na Instagramu!