Vodič za brucoše

0 primljenih studenata: Ovo su studiji na koje se u ljetnome roku nije upisao nijedan student

MojFaks | Akademska četvrt, 27.07.2021., Autor: Vanessa K.Jedan redovni smjer NITKO nije hito na ljetnim rokovima
Foto: shutterstock By mansong suttakarn

Rang liste se znaju, najtraženiji fakulteti se znaju. No, znaju li se i najmanje poželjni?

Pisali smo o novim studijima koji se otvaraju po sveučilištima diljem RH, no, postoje li neki koje treba "gasiti"? S obzirom na podatke Agencije za znanosti i visoko obrazovanje, izdvojili smo fakultete koji u ovom roku neće upisati nijednog studenta, uz kriterije da je studij redovan i da je kvota viša od deset studenata po smjeru.


Na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu ove se godine neće čuti tuba ni viola, dok na Muzičkoj u Splitu nema solo pjevača, niti zvukova flaute ni gitare, barem prema rang listi s ljetnih rokova.


Nitko nije ostvario pravo upisa ni na Vojno pomorstvo MMPI u Splitu, a izvođač ovog studija trebali su biti Hrvatsko vojno učilište, Pomorski fakultet u Splitu i Filozofski fakultet u Splitu.


Visoka škola na menadžment i dizajn Aspira ovo ljeto nema studenata na Međunarodnom menadžmentu u hotelijerstvu i turizmu (stručni studij).


>>>Godina studiranja na ovom novom studiju košta 6000 eura godišnje: Bez obzira na cifru, skoro sva su mjesta popunjena<<<


Iako na Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije u Puli, smjera Kultura i turizam i Talijanski jezik i kultura (dvopredmetni) nitko nije ostvario pravo upisa, svi koji su ga prijavili (njih 17) bi možda i "upali" jer je kvota bila 18.


Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s ljetnog roka neće obrazovati buduće nastavnike Povijesti i geografije, stoga, više sreće na jesenskim rokovima.


Iako je samo jednom maturantu bio prvi izbor, stručni studij Željeznički promet na veleučilištu u Rijeci nitko nije upisao na ovom roku.


Također, nitko nije ostvario pravo upisa na Sveučilištu u Dubrovniku, smjer pomorske tehnologije jahta i marina, iako je imao 35 prijava za 17 mjesta.


Nitko nije ostvario pravo upisa ni na ZŠEM-u na Poslovnom pravu i ekonomiji (stručni), a ovogodišnji maturanti nisu zainteresirani ni za Visoko evanđeosko teološko učilište u Osijeku, smjer T


>>>Najbolji hrvatski učenici birali slične studije: Ovih top 5 fakulteta upisuje 'creme de la creme' maturanata<<<


Smjer Teologija Stručni također je na crvenoj listi po pitanju upisa studenata na ljetnim rokovima. Oni su doduše imali upisnu kvotu od 40, a prijavilo se samo četvero maturanata.

Filozofski fakultet u Puli ove je godine trebao imati 11 brucoša na dvopredmetnom studiju Latinski jezik i rimska književnost no, nitko nije ostvario pravo upisa za vrijeme ovih rokova.


Također, postoji i nekoliko fakulteta koji su se "zacrvenjeli" i na broju prijava, što bi značilo da na ovom ljetnom roku nitko nije prijavio ove smjerove, a jedini od redovnih je smjer Eufonij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


ljetni rokovirezultati upisarang listeMuzička akademija Sveučilišta u ZagrebuMuzička akademija Sveučilišta u SplituVojno pomorstvoŽljeznički prometPovijet i geografijaTalijanski jezikpomorske tehnologije jahta i marinarimska kn


Prati nas na Instagramu!