Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Stižu vijesti o nastavi u ljetnom semestru: Na ovom sveučilištu morat ćete uživo na faks – pobrinite se za smještaj

MojFaks | Akademska četvrt, 12.02.2021., Autor: Anja Z.Nastava u ljetnom semestru na Sveučilištu Sjever odvijat će se po mješovitom modelu
Foto: Facebook @Sveučilište Sjever / Screenshot

Sveučilište Sjever obavijestilo je studente o načinu održavanja nastave u ljetnom semestru.

Kako se navodi u obavijesti na službenoj stranici Sveučilišta Sjever, nastava u ljetnom semestru odvijat će se po mješovitom, kombiniranom modelu.

"S obzirom na epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo, obavještavamo vas kako Sveučilište Sjever aktivno prati i primjenjuje preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Sukladno navedenom donosimo informacije o početku i načinu organizacije nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021.", piše u obavijesti.


...Prvi fakulteti već odlučili: Ništa od povratka u predavaone – ljetni semestar počinje na daljinu...


Ljetni semestar započinje 1. ožujka 2021. godine po rasporedu za svaki studijski program. Nastava će se odvijati prema mješovitom modelu, što podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33%) i vježbi (50-75%) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever kroz period od ukupno 15 tjedana cijeli semestar. Ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno.


...Novi korak u akademskoj karijeri: Miroslav Škoro postao docent na Sveučilištu Sjever...


"Kontaktna; fizička nastava na Sveučilištu Sjever održavat će se i dalje uz pridržavanje epidemioloških mjera što podrazumijeva kontrolu ulazaka i izlazaka iz zgrada Sveučilišta Sjever, prisustva na nastavi, pridržavanje obaveznog razmaka, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade Sveučilišta Sjever u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever", poručili su. 


...Kruška, jabuka, šljiva… Ako želite položiti ovaj ispit na Sveučilištu Sjever, morate paziti da vam se ne osuši voćkica...


Kako dalje ističu, prisustvo na kontaktnoj nastavi obavezno je za sve studente koji su u tekućoj ak. godini prvi puta upisali pojedini kolegij, a nedolazak na nastavu opravdat će se samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga (rizične skupine, i slično), a za što je nužna dostava službene medicinske dokumentacije. Predavanja, seminari i vježbe bit će organizirani prema mjerama i uputama, ovisno o samoj specifičnosti svakog studijskog programa.

Na kraju obavijesti, zahvalili su se studentima i napomenuli da organiziraju i rezerviraju smještaj na vrijeme, kako se tu ne bi stvorili problemi nakon početka semestra.

"Unaprijed zahvaljujemo svim studentima/icama Sveučilišta Sjever na razumijevanju i na poštivanju svih nužnih epidemioloških mjera prilikom boravaka na Sveučilištu Sjever, a u međuvremenu želimo uspješno polaganje ispita na zimskom ispitnom roku", poručili su.


ljetni semestarnastavamješoviti modelSveučilište Sjeverstudenti