Vodič za brucoše

Konačno dočekali: Od danas preko student-servisa mogu raditi i izvanredni studenti u Zagrebu

MojFaks | Akademska četvrt, 08.11.2018. Konačno dočekali: Od danas preko student-servisa mogu raditi i izvanredni studenti u Zagrebu

Prije nekoliko dana pisali smo o tome da će Studentski centar Rijeka omogućiti izvanrednim studentima rad preko student-servisa odmah 8. studenog. Točno danas na snagu stupa Zakon o obavljanju studentskih poslova, a bez obzira na to što institucije (studentski centri) imaju vremena 60 dana prilagodbe poslovanja otkada je 31. listopada zakon izašao u Narodnim novinama, čini se da su pojedini studentski centri spremni odmah danas omogućiti rad izvanrednima. Tako je i sa zagrebačkim SC-om.

Iz SC-a Zagreb stižu pozitivne vijesti za sve izvanredne studente koji žele raditi posredstvom student-servisa. Na službenoj internetskoj stranici SC je objavio da će odmah danas, 8. studenog, omogućiti izvanrednima da se učlane u student-servis te počnu raditi.


"Studentski centar Zagreb od 8. studenog 2018. godine će svim studentima i drugim osobama, za koje je Zakonom predviđena mogućnost obavljanja studentskih poslova, omogućiti učlanjenje u Student servis, odnosno omogućiti sklapanje ugovora o obavljanju studentskog posla. Do donošenja pravilnika kojim će ministrica Ministarstva znanosti i obrazovanja propisati oblik obrasca ugovora koristit će se stari obrazac ugovora o djelu redovitog studenta/ice uz obvezno potpisivanje izjave od strane studenata", piše na stranici SC-a.

Foto: MojFaks

U slučaju dodatnih pojašnjenja i nekih nejasnoća, iz SC-a poručuju da se studenti slobodno mogu javiti na mail: ured@sczg.hr.

Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks


SC Zagrebrad za izvanredneZakon o obavljanju studentskih poslova


Prati nas na Instagramu!