Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Koronavirus na Šumarskom fakultetu: Zatvorili obje zgrade Fakulteta zbog dezinfekcije, 4 zaposlenika u samoizolaciji, od petka ipak rade normalno...

MojFaks | Akademska četvrt, 18.09.2020.Koronavirus na Šumarskom fakultetu: Zatvorili obje zgrade Fakulteta zbog dezinfekcije, 4 zaposlenika u samoizolaciji, od petka ipak rade normalno...

Nova akademska godina počinje za nešto manje od dva tjedna, a fakulteti pojedinačno donose odluke o načinu održavanja nastave uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na fakultetima diljem Hrvatske u tijeku je i "završni" jesenski ispitni rok, koji u odnosu na ljetni kada su informacije o zaraženim studentima nakon ispita, bile učestalije – prolazi u mirnijem i sigurnijem ozračju. Prema anketi koju smo radili među studentima, njih 60% izjavilo nam je da su ispite najesen polagali online.  

Jučer je u večernjim satima stigla obavijest sa zagrebačkog Šumarskog fakulteta, vezana za "održavanje provjera ishoda učenja tijekom jesenskog redovitog ispitnog roka akad. god. 2019/2020. – obvezujuća uputa nastavnicima i studentima – DOPUNA", objavljeno je na Facebook profilu fakulteta.


Kako se u obavijesti navodi, 16. rujna 2020. godine (srijeda), u kasnim večernjim satima, potvrđen je slučaj jedne osobe (zaposlenik Fakulteta) oboljele od bolesti COVID-19.

"Radi zaštite zdravlja svih zaposlenika i studenata Šumarskog fakulteta Uprava je, do propisivanja obaveznih mjera postupanja od strane HZJZ, a nakon što isti provede epidemiološku obradu pozitivne osobe, donijela odluku o jednodnevnom (17. rujna 2020. godine, četvrtak) zatvaranju obje zgrade Fakulteta te radu svih zaposlenika od kuće.
Kontaktirana je specijalizirana tvrtka koja će tijekom dana provesti dezinfekciju svih prostora Šumarskog fakulteta. Nakon provedene epidemiološke analize od strane HZJZ upućeni smo na provedbu dezinfekcije prostorija u kojima je boravila zaražena osoba te obaviješteni da još četiri zaposlenika Fakulteta imaju obavezu samoizolacije 14 dana od dana kontakta s oboljelom osobom.
Nakon provedene dezinfekcije Šumarski fakultet će u petak, 18. rujna 2020. godine nastaviti s normalnim, uobičajenim radom i funkcioniranjem, sukladno obvezujućoj uputi nastavnicima i studentima o Održavanje provjera ishoda učenja tijekom jesenskog redovitog ispitnog roka akad. god. 2019/2020. od 16. kolovoza 2020. godine", navodi se u Obavijesti, na kraju koje su dodane sljedeće Obavezujuću upute:

1. Svi zaposlenici i studenti Fakulteta, kao i ostale osobe koje borave u prostorima Fakulteta, obavezne su tijekom boravka u javnim/zajedničkim prostorima Fakulteta nositi zaštitnu masku.

2. Nošenje zaštitne maske obavezno je i u uredima kada u njima boravi više od jedne osobe”, navodi se u objavi koju potpisuje dekan prof. dr. sc. Tibor Pentek, v.r.

A.Z.
foto:Shutterstock By Maridav


Šumarski fakultetsudentiprofesoriCOVID-19