Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Megaprojekt za studente u Šibeniku: pogledajte što će niknuti na mjestu bivše vojarne

MojFaks | Akademska četvrt, 13.12.2016.Megaprojekt za studente u Šibeniku: pogledajte što će niknuti na mjestu bivše vojarne

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je projekt 'Studentski dom Palacin' na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne na Palacinu izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta. Ukupan broj dvokrevetnih soba je 158, dok je 16 soba jednokrevetnih. Ukupna  površina objekta je 7863,38 m2.

U postojećim krajnjim dilatacijama nadogradit će se kat i zeleni krov, dok će se središnja dilatacija srušiti  i izgradit će se  novi objekt koji povezuje krajnje dilatacije.

Projektom je kao sadržaj Studentskog doma predviđeno i uređenje restorana sa sto sjedećih mjesta, objavljeno je na službenim web stranicama Grada Šibenika.foto: Šibenik.hr

Ukupna vrijednost projekta Studentskog doma je 84 milijuna kuna, a od Europskog fonda očekuje se sufinanciranje u iznosu od 79,6 milijuna kuna, dok će ostatak financirati šibenska gradska uprava. Predviđeno trajanje projekta je 34 mjeseca.

"Ovaj projekt je nastavak težnje gradske uprave da u suradnji s visokoškolskim ustanovama stvori suvremene uvjete za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva. Nakon uspješno odrađene akademske godine dislociranog studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, te sve boljeg pozicioniranja šibenskog Veleučilišta u izobrazbi kadrova u turizmu, krećemo u projekt koji će mladim ljudima značajno olakšati uvjete studiranja u Šibeniku. Projekt 'Studentskog doma Palacin' trajno će promijeniti izgled i budućnost našeg grada na način da će zapušteni prostor biti oplemenjen, a mladima će ponuditi potrebne sadržaje čime smo još jedan korak ka definiranju Šibenika kao studentskog grada", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

L.B./izvor i foto: Šibenik.hr


ŠibenikPalacinnapuštena vojarnastudentski domŽeljko BurićZoran Popović