Vodič za brucoše

MZOS priznao grešku: studentica će ipak dobiti stipendiju!

MojFaks | Akademska četvrt, 17.05.2016.MZOS priznao grešku: studentica će ipak dobiti stipendiju!

Odbili su joj stipendiju, kao i dva prigovora, no nakon dodatne provjere utvrdili grešku. Studentici Petri bit će odobrena državna stipendija za 2016.

Jučer su priče i zahtjevi gnjevnih i nezadovoljnih studenata koji nisu dobili stipendije, unatoč teškoj financijskoj situaciji, preplavile medije.

...Pobuna studenata: natječaj za državnu stipendiju je neobjektivan, a sustav pokvaren...


Priču o Petri prenijeli smo s Jutarnjeg lista, a danas je, čini se, dobila epilog koji bi mogao značiti masovni val ovakvih apela za ponovnim razmatranjem zahtjeva i izračunavanjem bodova. Ako se greška Ministarstva potkrala u Petrinom slučaju, tko zna koga su još ukinuli za vrijednu i potrebnu financijsku pomoć u iznosu 1200 kuna mjesečno?

Studentica Petre nije uspjela dobiti državnu stipendiju unatoč tome što su prihodi njezine četveročlane obitelji u 2015. iznosili osam kuna, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta jučer su za Jutarnji list potvrdili da je riječ o grešci koja će biti ispravljena u najkraćem roku.

"Nakon ponovne razmjene podataka s Poreznom upravom, Ministarstvo će studentici napraviti novi obračun bodova", odgovorili su. Jutarnji neslužbeno doznaje da su u Ministarstvu utvrdili da se radio o greški u Poreznoj upravi.

Zbog toga su pozvali sve studente koji smatraju da su zbog nečega zakinuti na ovogodišnjem natječaju da se jave u MZOS zbog naknadne provjere.

Na upit što će biti sa studentima koji su, poput Petre, uvjereni da im je prigovor neosnovano odbijen, pomoćnik ministra kaže da će ih još jednom pregledati i provjeriti.

"Ako je eventualno bilo nepravilnosti, ispravit ćemo ih", kaže za Jutarnji Srećko Tomas, pomoćnik ministra Šustara. "Nema nikakvog problema da ih provjerimo. Stalo nam je da svaki student koji to zaslužuje dobije stipendiju."

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: Shutterstock


državna stipendijaMZOSpobuna studenatagreškaispravakSrećko Tomas


Prati nas na Instagramu!