Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Na jesen nova stipendija od 10.000 kuna! Jeste li na odgovarajućem faksu?

MojFaks | Akademska četvrt, 06.08.2019.Na jesen nova stipendija od 10.000 kuna! Jeste li na odgovarajućem faksu?

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Od jeseni za stipendije svakog slavonskog studenta biotehničkih znanosti izdvajat će se 10.000 kuna. Nakon završenih jesenskih upisa na studijske programe, Ministarstvo poljoprivrede će objaviti ograničeni javni poziv visokim učilištima za studijsku godinu 2019/2020. u kojem će definirati kriterije i uvjete stipendiranja.

Želimo osnažiti našu poljoprivredu s mladim perspektivnim ljudima koji će svoje znanje pretočiti u iskustvo i praksu na terenu. Želimo da se poljoprivreda razvija u inovativnu, suvremenu i stručnu granu sa svijetlom budućnošću. Ovo je još jedna mjera za mlade i za Slavoniju u cilju jačanja konkurentnosti i regionalnog razvoja. Pozivam sve studente da se prijave i iskoriste ovu priliku te da s ponosom po završetku studiranja nastave graditi svoj životu u poljoprivredi“, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković po potpisivanju ugovora u Zagrebu.

Kome je stipendija namijenjena?


Stipendirat će se redovni i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji studiraju na sljedećim visokim učilištima: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište u Požegi. Sporazum o suradnji se sklopio za četiri iduće akademske godine, a sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu. Sporazumom je predviđena jednokratna bespovratna potpora u iznosu od 10.000 kuna godišnje po studentu, piše na stranicama Ministarstva poljoprivrede.


Ministarstvo poljoprivredestipendijasporazumvisoka učilištaSlavonija