Vodič za brucoše

Ispred FPZG-a redovi od 7 ujutro! Gužva zbog upisa: Ne nose se maske, preporučenog razmaka između studenata nema... FOTO

MojFaks | Akademska četvrt, 07.09.2020.Ispred FPZG-a redovi od 7 ujutro! Gužva zbog upisa: Ne nose se maske, preporučenog razmaka između studenata nema... FOTO

Rujan je stigao, a sezona upisa na fakultete započela je.

Starije, "korona free" generacije znaju kako su dani upisa prepuni stresa. Rješavaju se posljednji ispiti, zaposleni u referadi sve su nervozniji što je više "pogrešaka" studenata pri ispunjavaju potrebnih obrazaca i "papira", a svaki student nada se da će upis završiti što prije kako bi napokon sjeo u kafić u blizini faksa i nadobudno pripremao plan za novi semestar.

Nakon što se ljetni semestar na hrvatskim fakultetima održao online i zaposlenici fakulteta i studenti iznenadili su se činjenici da je mnogo stvari moguće obaviti bez fizičkog dolaska na fakultet, čekanja u redovima i gomile papirologije.

No, ni trenutna situacija s porastom novooboljelih od koronavirusa i preporukama koje nas prate više od pola godine (nošenje maski, držanje razmaka i pranje ruku), nisu omeli fizičke upise na Fakultetu političkih znanosti. Ondje se jutros okupila gomila studenata koja je fizički došla na upis.

foto: čitatelj portala Index.hr via Index.hr

Čitatelj Indexa poslao je redakciji portala fotografije jutrošnje situacije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti koji je vrvio studentima koji su upis nove godine obavljali osobno, fizički.

foto: čitatelj portala Index.hr via Indexa.hr

Na fotografijama su "ovjekovječeni" studenti, od kojih neki s roditeljima, nagužvani na ulazu, među kojima neki ne nose maske. Kako je čitatelj rekao za Index.hr, redovi se stvaraju od 7 ujutro, a upisi su započeli u 10:30h. Kazao je da maske nisu obavezne uz komentar da je prilikom upisa nastao "potpuni kolaps". "Digitalizacija na djelu u 2020. godini", ironično je prokomentirao.


A.Z.
izvor: Index.hr
foto: Facebook@Fakultet političkih znanosti, Emil Čančar


studentiupisimaskeFakultet političkih znanostigužva


Prati nas na Instagramu!